Omstridt tilbygning får ja fra enigt udvalg

Svend Petersen er tilfreds med en ny tilpasset løsning, der betyder at der kan bygges en etage ind mod, hvor han bor. Arkivfoto: Michael Bager

Omstridt tilbygning får ja fra enigt udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kritiseret tilbygning af ekstra etage på Holsedore-ejendom har fået By- og Kulturudvalgets grønne stempel.

Det blev et ja til, at bygherre må opføre en ekstra etage på den bevaringsværdige ejendom på Holsedore 18 i centrum af Odense, da By- og Kulturudvalget skulle træffe beslutning i sagen i denne uge.

Projektet, som avisen her flere gange har omtalt, er blevet tilpasset for at imødekomme kritik fra blandt andet nabo Svend Pedersen, og han noterer sig da også, at byggeriet er blevet ændret undervejs, så det ikke længere vil være til så stor gene for ham som nabo, som det så ud til i starten.

- Jeg vil ikke sige, jeg er tilfreds med løsningen, men den er meget bedre, end den var helt fra start, og lidt bedre end den var i anden fase. For der var der to etager ind mod os, og nu er der kun én, siger han.

Undrer sig over kursskifte

Svend Pedersen står dog stadig tilbage med en stor undren over hele sagen.

For han har svært ved at forstå, at kommunens byggesagskontor - og altså også politikerne - nu mener, at opførelse af en ekstra etage kan tillades, når selv samme kommune i interne mails og i et svar til bygherren i maj 2016 fastslog, at der ikke måtte ændres på bygningens ydre.

"Bygningen er bevaringsværdig, og dens ydre skal bevares. Tilbygninger ovenpå eksisterende bygninger kan dermed ikke godkendes", lød det blandt andet i en intern mail fra dengang.

Svend Pedersen har hele tiden ment, at en ekstra etage må være en ekstra etage - både i 2016 og i 2017.

Et andet projekt

Kontorchef i Byggesag, Brian Brandt Bundsgaard, forklarede 23. december, at der efter Byggesags opfattelse i dag er tale om et andet projekt end det, der blev vurderet i 2016.

- En ekstra etage er en ekstra etage. Men der er forhold omkring facaderne og respekten for den eksisterende bygning, som er anderledes, lød det fra Brian Brandt Bundsgaard.

Svend Pedersen fastholder dog, at han ikke har fået en forklaring, han kan få til at give mening.

- Jeg kan ikke forstå, hvad det er, der gør, de giver tilladelse, når de (i 2016, red.) havde vurderet og meddelt den nye køber, at der ikke kunne gives tilladelse til det, siger han.

Ejendommen på Holsedore 18, der tidligere har huset undervisning, blev solgt af Odense Kommune til KC Byg i februar 2016 for godt 17 millioner kroner.

Omstridt tilbygning får ja fra enigt udvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce