Sporet blev flyttet 15 meter, da et regionaltog uden passagerer tirsdag aften røg af sporet vest for Odense Banegård. Banedanmark er onsdag formiddag i færd med at få afklaret, hvad der er sket.

Tirsdag aften ved 19-tiden kørte et tog af sporet vest for Odense Banegård. Toget var uden passagerer og kørte i lav hastighed.

10 medarbejdere fra Banedanmark har arbejdet hele natten på at få toget tilbage på sporet.

- Vi har været i gang i rigtig mange timer nu, og nu kommer der snart et andet hold og overtager. Det er meget usædvanligt med en togafspærring af denne type, hvor sporene flytter sig hele 15 meter. Det kan jeg ikke huske, at jeg har set før, forklarer områdechef Kenneth Lau Rentius.

Vi ved, at lokomotivføreren sætter passagerer af og kører ud her vest for banegården. Af uransaglige årsager kører det så af sporet og ender faktisk på to spor på én gang. Vi aner simpelthen ikke, hvad der er sket. Det håber vi at få afklaret inden for de næste timer

Kenneth Lau Rentius, områdechef, Banedanmark

Banedanmark skal nu have afklaret, hvad der gik galt med toget.

- Vi ved, at lokomotivføreren sætter passagerer af og kører ud her vest for banegården. Af uransaglige årsager kører det så af sporet og ender faktisk på to spor på én gang. Vi aner simpelthen ikke, hvad der er sket. Det håber vi at få afklaret inden for de næste timer, fortæller områdechefen onsdag formiddag.

Udelukkende materiel skade

En togafsporing er i sig selv farlig, men da det sker i lav hastighed og uden passagerer, er der udelukkende tale om materiel skade.

- Det er for tidligt at sige, hvad det vil koste at reparere. Det er sådan noget, vi også skal have afklaret, lyder det fra Kenneth Lau Rentius.

Alle regionaltog resten af onsdag fra Odense til Fredericia er aflyst. Der bliver i stedet indsat busser på strækningen.

DSB har også måtte aflyse flere lyntog.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er journalist på Jysk Fynske Mediers aktualitet-, samfunds- og erhvervsredaktion i Odense. Jeg skriver både til Fyens.dk, Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har tidligere været mad- og boganmelder på avisen, arbejdet som webjournalist og været nyhedsredaktør på den tidligere radio Klubben i Fynske Medier, Jeg bor i Odense med min datter.

Mere om emnet

Se alle
1
Det meste af Fyn er stadig på et spor: Sådan er togtrafikken i dag

Det meste af Fyn er stadig på et spor: Sådan er togtrafikken i dag

Klarmelding fra DSB: Regionaltog på Vestfyn kører igen torsdag eftermiddag

Klarmelding fra DSB: Regionaltog på Vestfyn kører igen torsdag eftermiddag

3
Regionaltog aflyst indtil torsdag eftermiddag: Derfor gik det helt galt

Regionaltog aflyst indtil torsdag eftermiddag: Derfor gik det helt galt