Mandag blev der lukket for ind- og udkørsel til Ejby Møllevej fra Nyborgvej. Og lukningen forventes at vare en måneds tid, oplyser Odense Letbane.

Det er forarbejdet til anlæggelsen af letbanen, der er årsag til lukningen. Der skal graves signalkabler ned i krydset og spærringen forventes først ophævet igen i midten af maj. Man skal i den periode køre via Svendsgade eller Ejby Kirkevej.

Arbejdet med at grave signalkabler ned i de mere end 50 lyskryds langs letbanens linjeføring er nødvendig for, at trafiksignalerne til både gående, cyklister, biler og letbane kan styres og "tale" sammen.

Arbejdet med at gøre Nyborgvej klar til letbanen forventes at vare frem til foråret 2019. Derefter anlægges skinner, stationer og teknik. Dette arbejde forventes afsluttet i efteråret 2019.

De store anlægsarbejder til letbanen på Nyborgvej forventes dermed at være afsluttet inden udgangen 2019. I 2020 færdiggøres de sidste strækninger af letbanen i Odense, og åbningen forventes i slutningen af 2020.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune