Odense Kommune har i marts måned ansat to cykeldetektiver til at dokumentere fejl og mangler på cykelstierne i kommunen.

På Kochsgade i Odense, derude efter rundkørslen, hvor alle sidevejene er opkaldt efter blomster, er cykelstierne noget hullede.

Ved hajtænderne for enden af Violvej sidder cykeldetektiv Rasmus Schriver på hug og tager billeder af både huller og revner.

- På en dag som i dag, har jeg verdens bedste job, fortæller han, mens han misser med øjnene mod solen.

Cykelstierne skal registreres

De billeder Rasmus Schriver tager af cykelstiernes udfordringer ender i en database hos Odense Kommune. Og den database vokser i marts måned gevaldigt, fordi kommunen har ansat to cykeldetektiver til at gennemcykle alle de cykelstier, kommunen har ansvaret for.

- Alle cykelstierne i Odense skal registreres, så vi har simpelthen nogen ude at cykle på dem alle sammen, så vi bagefter kan tage stilling til de fejl og mangler, der er, forklarer Trine Ejdrup, parkforvalter i Odense Kommune. Det er hende, der har udstyret kommunens to nye cykeldetektiver med kort og instruktioner i, hvordan huller og manglende skiltning skal registreres.

I alt har kommunen sat hundrede timer, fordelt på to cykeldetektiver, af til at dokumentere cykelstiernes fejl og mangler.

Mere end 150 kilometer

På Eranthisvej, der løber parallelt med Kochsgade, er der to små cykelstier, som forbinder de to veje. Selv om de ligner stier til gående, er de på Rasmus Schrivers bykort noteret som cykelstier.
Derfor springer han af cyklen og dokumenterer, at der begge steder mangler opkørsler.

- Jeg prøver at forestille mig, at jeg har en bakke æg med. De steder, hvor de ville gå i stykker, dokumenterer jeg, fortæller han og tilføjer, at cykelstierne faktisk ser bedre ud, end han havde frygtet.

Indtil videre har Rasmus Schriver cyklet over 150 kilometer på de odenseanske cykelstier og brugt godt og vel 30 timer på at dokumentere huller, manglede opkørsler og utydelig afmærkning.

Giver stierne en skalle

- Vi gør det her for at give det en ekstra skalle og for at komme hele vejen rundt. Odense Kommune kan ikke selv nå at cykle det hele igennem, og derfor kommer vi til at fokusere vores opmærksomhed omkring de problemer, vi hører mest om. På den her måde fanger vi også det, vi måske ikke hører så meget om, forklarer Trine Ejdrup.

Når Rasmus Schriver spænder cykelhjelmen og triller afsted kører han i tre eller fire timer, og på den tid når han at sende mellem 20 og 30 billeder til databasen. Ved hjælp af en gps kan databasen se, præcist hvor i Odense Rasmus Schriver sender billeder fra.

Odense Kommune har afsat 5,5 millioner kroner til at gøre noget ved de problemer cykeldetektiverne finder.

- Vi kigger i Odense Kommune på det, der kommer ud af detektivernes arbejde, og så prioriterer vi det ud fra de penge vi har. Vi sørger for, at det der er vigtigst bliver ordnet først, fortæller Trine Ejdrup, og tilføjer, at når det er gjort, bliver alle indberetningerne kategoriseret efter problemets type, hvorefter kommunen indhenter tilbud på løsninger og sætter opgaverne i gang.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle
24
Jegind om vejhuller: - Et usynligt problem som vokser og vokser

Jegind om vejhuller: - Et usynligt problem som vokser og vokser

15
FDM: Vejhuller kan hurtigt få værkstedsregningen til at vokse

FDM: Vejhuller kan hurtigt få værkstedsregningen til at vokse

48
Odenses vejbudget er stadig fyldt med huller

Odenses vejbudget er stadig fyldt med huller