Olav de Linde ønskede ikke offentlighed endnu

Søren Gørup Christiansen er byggeselskabet Olav de Linde afdelingsdirektør i Odense. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Olav de Linde ønskede ikke offentlighed endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

By- og Kulturforvaltningen afviste i første omgang at udlevere dokumenter om Olav de Lindes byggeprojekt med den begrundelse, at det ønskede selskabet ikke.

Det er efterhånden en del uger siden, Fyens Stiftstidende første gang forsøgte at få mere at vide om de byggeplaner, det på rygtebasis var kommet avisen for at øre, at Olav de Linde har i udkanten af Åløkkeskoven. Men hverken Olav de Linde eller By- og Kulturforvaltningen har før nu været specielt meddelsomme.

20. august fik avisen nys om, at Olav de Linde formelt havde indleveret dokumenter om sagen til kommunen, men dem ønskede By- og Kulturforvaltningen ikke at udlevere, lød svaret, da avisen dagen efter - 21. august - bad om at projektets tegninger at se.

- Sagen/projektet er stadig meget tidlig i processen, så grundejer ønsker det ikke offentliggjort endnu, lød svaret fra By- og Kulturforvaltningens adm. direktør Anne Velling.

Det var først via en formel aktindsigtsbegæring - og da sagen dermed blev omfattet af offentlighedsloven - at avisen 30. august fik dokumenterne udleveret.

Direktør: Vi har intet at skjule

Søren Gørup Christiansen forklarer den manglende lyst til at involvere offentligheden - indtil avisen med offentlighedsloven i hånden fik dokumenterne udleveret - med flere ting. Blandt andet konkurrencehensyn.

- Det (projektet, red.) er en forretningside som alt andet, og det ønsker man vel at beskytte, siger han.

Han afviser, at det handler om, at Olav de Linde har ønsket at holde projektet hemmeligt så længe som muligt for at undgå blæst om det.

- Overhovedet ikke, for vi vil være rigtig stolte ved at lave det her, fastslår han, men tilføjer så:

- Nogen vil være hurtige til at være negative eller kritiske. Sådan er det tit og ofte. Og så er det, jeg tænker: Der kommer jo en offentlighedsperiode (høringsfasen i forbindelse med lokalplanen, red.). Hvorfor ikke vente, til den kommer? Men du har nok et andet syn, fordi du er journalist. Men vi har intet at skjule, og det har vi i øvrigt aldrig. Vi lever af den ordnetlighed, der præger vores firma.

Olav de Linde ønskede ikke offentlighed endnu

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce