Vollsmose Kirke var fyldt til sidste stol ved Olav Rabølle Nielsens begravelse torsdag. Familien, byrådskollegaer, skolefolk, tidligere elever og venner fra fodboldklubben kom for at sige et sidste farvel.

Ved hver stolerække, i midtergangene, omkring kisten. Vollsmose Kirke var fyldt med blomster og hilsner ved Olav Rabølle Nielsens begravelse torsdag. To af kirkens mødelokaler var taget i brug for at finde plads til de mange begravelsesgæster, der var kommet for at sige et sidste farvel til den afholdte tidligere skoleleder, byrådspolitiker og foreningsmand.

Olav Rabølle Nielsens nære ven, tidligere Vollsmosepræst Torben Hangaard stod for begravelsen, og han fremhævede Olav Rabølle Nielsens store sociale engagement:

- Åbenhed var Olavs varemærke. Hans dør var aldrig lukket, og han gav liv og oprejsning til de dårligt stillede og de skæve eksistenser. Olav foregav aldrig at være perfekt. Derfor havde han overskud til at rumme andre, sagde Torben Hangaard blandt andet.

De fremmødte i kirken afspejlede i al deres mangfoldighed Olav Rabølle Nielsens egen store berøringsflade i livet.

Foruden familien med hustru Mette Severin, de fem børn, svigerbørn og barnebarnet sad et stort opbud af lokale fra Vollsmose, tidligere elever, fodboldkammerater fra B1909, skolefolk, byrådspolitikere og socialdemokrater fra nær og fjern på rækkerne i kirken og fulgte med.

- Tak for alt kammerat, lød ordene på en af de store blomsterhilsner med mørkerøde roser.

Far, du som er i himlen

Olav Rabølle Nielsens datter, Rakel Rabølle Severin, holdt tale for sin far i kirken. En tale med udgangspunkt i fadervor, men med datterens egne ord.

- Kære far, du som er i himlen. Kærlighed blev dit virke. Du viede dit liv til dem, der tvivlede på kærlighed, og gav dem troen tilbage. Du kæmpede et sisyfosarbejde i Vollsmose for kærligheden. Du formåede at tale alle sprog på alle niveauer. Et kærlighedens sprog, der var forståeligt for alle. Ske din godhed, sagde datteren blandt andet.

Under ceremonien sang og spillede komponisten Henrik Strube to sange valgt af Olav Rabølle Nielsens bror. Nordahl Griegs "Til Ungdommen," der bedst er kendt som "Kringsat af fjender," og Henrik Strubes egen "Godnat".

- Den sang har betydet noget særligt. Den handler om at miste og savne og tro på, at dem, vi har mistet, alligevel altid følger os, sagde broren.

En god, god mand

Efter ceremonien i kirken tog en del af selskabet til Korsløkke Kirkegaard, hvor selve jordfæstelsen fandt sted.

Også her var mange fulgt med og sang "Altid frejdig, hvor du går", inden kisten blev sænket i jorden fulgt af flere røde roser.

Tilbage ved kirken bevægede den sidste bid af gæsteflokken sig mod B1909's lokaler, hvor der var kaffe og sammenkomst.

En mørk kvinde med højt, opsat hår under det spraglede tørklæde kiggede og spurgte undrende:

- Er det Olav, der er død?

- Hvornår? Og hvorfor? Jeg bliver ked af det, meget ked af det. Min søn gik på Humlehaveskolen. Olav var en god, god mand.

Olav Rabølle Nielsen blev 63 år og sov stille ind 27. december efter få ugers kræftsygdom.

Han var mangeårig leder af Humlehaveskolen og netop genvalgt til sin tredje periode som byrådsmedlem for Socialdemokratiet.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
1
Se alle billederne: Hundredvis af mennesker til Olav Rabølles begravelse

Se alle billederne: Hundredvis af mennesker til Olav Rabølles begravelse

2
Fyldt kirke: Olav Rabølle Nielsen begravet i Vollsmose

Fyldt kirke: Olav Rabølle Nielsen begravet i Vollsmose

1
Pensioneret præst træder til: Vollsmose-ven begraver Olav Rabølle

Pensioneret præst træder til: Vollsmose-ven begraver Olav Rabølle