Restaurant-café på superhjørne ved Ove Sprogøes Plads og Vestergade bliver en måned forsinket. Surt at miste kæmpeomsætning i december.

Et af de fedeste hjørner i Odenses absolutte bykerne bliver ikke til kæmperestaurant og café før efter jul. Der er knas med leverancer og arbejdet, og håndværkerne er ikke færdige med at indrette Vivaldi i de tidligere banklokaler.

- Arbejdet har været mere omfattende, end vi vurderede, og jeg kunne have bidt min tunge af rigtig mange gange, siden jeg i starten af december sagde, at vi åbnede 14. december. Avisen var jo også på sporet af, at der manglede en del. Det skal der ikke, når vi åbner. Så skal alt klappe, siger Anders Nicolaisen, direktør for Vivaldi-kæden.

- Det er altid en stor opgave at brække gennem etager. Vi har bestræbt os på at lave renovering og tilpasning i bygningens ånd. Der er selvfølgelig lavet om, men f. eks. vil der udadtil ikke være mange forskelle. Facadevinduerne er erstattet af buede mahognidøre, som kan foldes til side, fortæller Vivaldi-direktøren.

Det arkitektoniske udtryk ud mod både pladsen og gågaden kan man allerede nu se. Det er ganske godt, men det indvendige holder Vivaldi for sig selv. Der er tæt papir klæbet på panoramaruderne.

- Vivaldi rækker ud til familier, som passerer i gågaderne. Vi har café-sortiment (brunch) og satser mest på det i løbet af dagen. Hen under aften kommer der spisekort med dyre kødudskæringer og finere menukort. Typiske gæster kunne være folk, som er i byen i en eller anden anledning. Alene eller i et større eller mindre selskab. Konceptet er som udgangspunkt, at man bestiller maden i baren og tager sine drikkevarer med. Maden serveres ved bordene, fortæller Anders Nicolaisen.

Der vil alle dage været åbent fra 10-23. I weekenden lidt længere. Lørdag og søndag måske til cirka 02-03.

Åbent til ud på natten

Det er forretningsmanden Chibo Deliktas fra Slagelse, som med Vivaldi i Odense åbner sin forretning nummer 16. Placeringen midt i Odenses gågade er et længe næret ønske om at indtage byen fra den allerbedste adresse. Vivaldi har koncentreret sig om det sydjyske og Sjælland med forretninger i blandt andet København, Frederikssund, Hillerød og Holbæk. I Jylland i Esbjerg, Fredericia og Vejle. Nu følger Odense efter, og direktør Anders Nicolaisen er ikke meget for at sætte en eksakt dato på denne gang.

- Lad os sige i uge to eller tre. Til gengæld vil vi have åbent det meste af dagen og også til de små timer fredag-lørdag til cirka 02 nat. Ellers vil der været åbent fra 10-23. Sandwich, brunch, pizza og enkle frokostretter satses der på, og om aftenen er der et større menukort og egentlige hovedretter med dyre kødudskæringer i fokus.

I den særlige kælder, som er indrettet i den tidligere bankboks, har Vivaldi mulighed for selskaber, som kan have et lokale for sig selv. Også for catering til festen. Privat eller i firmaet er på Vivaldis palet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.