Som uddannet kok er Robert Hierath den rigtige at spørge om det helt afgørende for et land: Mad og drikke.

Wienerschnitzlen fremhæver han selv som typisk østrigsk. Det skal være kalvekød, inderlår eller filet, ikke noget med skinke, cirka en centimeter tyk og let banket. Den vendes først i mel, derefter i pisket æg, gerne med lidt mælk i, dernæst panering i den særlige østrigske rasp, der laves af Semmel (brød).

Andre specialiteter er Sachertorte (tærte) og Palatschinken (pandekager), serveret med hjemmelavet abrikosmarmelade. Og ja, der vokser abrikoser mange steder i Østrig.

Desuden har Østrig mange former for pølser, både varme og kolde, især anbefaler Robert Hierath Käsewurst, en slags spegepølse med stykker af emmentaler-ost.

Øllet skal man heller ikke glemme. Østrig har 330 bryggerier, men her er Robert Hierath ikke den rette at spørge. Han har ikke drukket øl, siden han var teenager.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Østrigsk EM-sommer i Dalum

Østrigsk EM-sommer i Dalum