Østergaard: - Jeg har fået et mere nuanceret blik på Vollsmose

Morten Østergaards egen fodboldkarrierre nåede sit foreløbige højdepunkt, da spillede serie 4-fodbold i for år tilbage i Aarhus. Her er det Torben Møller, der introducerer Boldklubben Marienlysts U10 drenge til den radikale partileder. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Østergaard: - Jeg har fået et mere nuanceret blik på Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der kommer flere farver på paletten, når man giver sig tid til at tale rigtigt med folk, har Morten Østergaard erfaret, efter tre dage i Vollsmose. Det er blevet tydeligt for den radikale leder, at det er i skolerne og daginstitutionerne, man skal sætte ind i kampen mod parallelsamfund.

U10 fodbolddrengene fra Boldklubben Marienlyst tager rimelig uimponeret imod den radikale partileder Morten Østergaard, da han dukker op til deres træning på kunstgræsset fredag eftermiddag. De har fuld fokus på bolden og deres træning, og i drengenes øjne er Morten Østergaard lidt ligesom de andre fodboldfædre, der ind i mellem hjælper til ved træningen.

Det er ikke meget Morten Østergaard får trænet i sin søns klub hjemme på Amager, men det sker dog af og til, at han spiller med de andre fædre, betror han Marienlystdrengens træner Alex Honore, inden driblingerne for alvor standser small talken.

Østergaard har ingen problemer med at følge med de ni-ti-årige fodbolddrenge, men anderledes var det torsdag, hvor Morten Østergaard besøgte Vollsmose Boxing, fortæller han inden fodboldtræningen.

- Her fik drengene at vide, at de ikke måtte slå til, og det er jeg glad for, smiler han.

Morten Østergaard ville gerne møde folk, der bor omkring Vollsmose og høre om deres forhold til bydelen. Det fik han en snak med blandt andre Morten Møller om.  Foto: Birgitte Carol Heiberg
Morten Østergaard ville gerne møde folk, der bor omkring Vollsmose og høre om deres forhold til bydelen. Det fik han en snak med blandt andre Morten Møller om. Foto: Birgitte Carol Heiberg

Godt taget imod

Fredag er sidste dag af Morten Østergaards tre dage lange besøg i Vollsmose og inden fodboldtræningen tager partilederen sig tid til at gøre status.

- Det er klart, at man bliver mere nuanceret efter sådan et besøg. Man er nødt til at finde nogle flere farver på paletten til at beskrive stedet. Jeg har fået en fantastisk modtagelse, og det har vist sig, at folk gerne vil snakke. Folk har accepteret mit ærinde har været noget andet, end når vi politikere ellers kommer på lynvisit. Der har været tid til at sludre og blive hængende lidt længere, fortæller Østergaard, der synes han tager særligt to pointer med sig fra Vollsmose.

- Det er blevet klart for mig, at der er to typer problematikker. Den ene handler om børn og unge og deres familier, hvor der er behov for en indsats hele vejen rundt, og den anden er den lidt mere brede problematik om integration. Det har slået mig, at mange af de mennesker, jeg har talt med også ønsker for deres børn, at de skal være en del af de danske samfund. Jeg talte med en mand på Bøgetorvet, der var ked af, at hans butik skal lukke. Han overvejede en skole til sit barn, hvor der er flere etniske danskere end den helt lokale skole. Det siger mig, at vi er nødt til at blande eleverne mere, men også at det ikke nødvendigvis er noget vi skal gøre imod beboerne med med dem. I en daginstitution, jeg har besøgt, have omkring halvdelen af børnene problemer, og det er en børnehave, der ikke får særlige midler til deres indsats. Det er ikke holdbart, siger Morten Østergaard.

Møde med ex-bandemedlem

Østergaard har været vidt omkring under sit besøg i Vollsmose. Han har boet hos en dame, der har haft lejlighed i bydelen i 30 år, og har besøgt familier, foreninger, lokalpolitiet, været til fællesspisning, boksetræning og har mødt et tidligere bandemedlem Hamdan, der nu er helt ude af kriminalitet via blandt andet et eksitprogram og nu er gadeplansmedarbejder og rollemodel.

Det sidste gjorde særligt indtryk.

- Jeg har aldrig rigtig forstået, hvordan et ungt menneske i Danmark kan finde det attraktivt at være med i en kriminel bande, men jeg kan da alligevel godt se, hvordan det skete for ham. Han blev smidt ud af skolen og hørte ikke noget fra nogen i to år herefter. Så er det måske ikke så mærkeligt, funderer Morten Østergaard.

På sit tre dage lange besøg er det muligvis også lykkedes Morten Østergaard at gøre indtryk på sine omgivelser. Det mener i hvert fald Torben Møller, der er træner for U-10'erne i Boldklubben Marienlyst.

- Morten Østergaard ville gerne mødes med mig og nogle andre, der bor udenfor Vollsmose og få en snak om det, og det har jeg respekt for. Det er fedt at se en toppolitiker bevæge sig væk fra Christiansborg. Hvis der er noget, der er et parallelsamfund, så er det jo faktisk Christiansborg, konstaterer Torben Møller.

Morten Østergaard rejser nu hjem til Amager, familien og vinterferien, men han skal videre ud og besøge ghettoer i Danmark, forsikrer han. Næste stop er Gellerup i Aarhus og senere formentlig også Mjølnerparken og Aalborg.

Østergaard: - Jeg har fået et mere nuanceret blik på Vollsmose

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce