Meningen er blandt andet, at deltagerne kan følge med i transformationen af Odense. Næste Odinsbroløb finder sted lørdag 25. juni.

Om ikke dagligt så i hvert fald meget ofte minder politikerne og embedsmænd i Odense Kommune om, at byen er i gang med en stor transformation.

Det tema indgår nu også i Odinsbroløbet, som lørdag 25. juni finder sted for anden gang.

Efter Odinsbroløbet i 2014, der markerede indvielsen af den nye broforbindelse over Odense Kanal, besluttede løbeorganisationerne OGF Events og H.C. Andersen Marathon, at arrangementet fremover skal afvikles hvert andet år.

- Løbet skal være med til at vise den transformation og de hastige forandringer, som præger Odense i disse år - blandt andet med Havnebadet, Promenadebyen, Byens Bro, Odeon med mere, fortæller arrangørerne i en pressemeddelelse.

- Det er dejligt, at vi igen får et stort løb i Odenses bymidte, ved havnen og over kanalen, siger løbsleder Klaus Winther fra OGF Events.

Løbsdirektør Torben Simonsen fra H.C. Andersen Marathon siger: - Vi er glade for at kunne fortsætte samarbejdet med OGF Events. Rutemæssigt bliver det meget spændende med de to broer, og vi håber også, at det klassiske H.C. Andersen-kvarter vil blive en del af oplevelsen for deltagerne

Håbet er 4000 deltagere, hvilket er 1500 færre end for to år siden. Det forventede mindre antal deltagere skyldes, at løbsdeltagelsen rundt omkring er vigende, fortæller arrangørerne.

Tilmelding åbner 5. februar, og i de første 14 dage kan det ske til en reduceret pris.

10 kilometeren koster 150 kroner og stiger til 200 kroner.

Halvmaraton begynder med en pris på 250 kroner og stiger efter 14 dage til 350 kroner.

Af Karsten Hüttel

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.