Rødstensvilla fra 1915 kan nu bryste sig af pris for en smuk restaurering.

Charlotte og Mogens Andres kan nu ikke kun glæde sig over at bo i en smuk rødstensvilla fra cirka 1915 i Lahnsgade. De kan nu også glæde sig over at have fået deres bolig præmieret. Det skete i weekenden, da Byforeningen for Odense uddelte Odenses Odinpris. En pris der givet til særlig smukt byggeri, og til nogen som i dette tilfælde forsøger at bevare bygningen for eftertiden.

Og det har parret i den grad gjort. For det var en gennemført bygningsrestaurering, der i dette tilfælde udløste prisen, som er helt synlig i form af Odinsprisplakette i bronze, der nu er hæng op til vesntre for hoveddøren. Plaketten er skabt af den nu afdøde odenseanske kunstner, Eiler Madsen. Det er ikke kun selve huset i Lahnsgade 70, der har gennemgået en renovering. Også haveanlægget er blevet genskabt og ført tilbage med beplantning og træer, der var i brug på den tid.

- Dette hus kan Odense Kommune heldigvis ikke rive ned, som det er tilfældet med deres prisbelønnede Børnekulturhus Fyrtøjet, som formanden for Odense Byforening, Lis Andreasen sagde ved overrækkelsen.

Fyrtøjet er som nævnt præmieret, men rives nu ned for at give plads til et større H. C. Andersen Eventyrhus.

Villaen i Lahnsgade er tegnet af den kendte lokale arkitekt Niels Jacobsen.

  • Thomsen_Erik_(2015)_006

    Af:

    Odenseredaktør på Fyens Stiftstidende Uddannet fra Danmarks Journalisthøjskole i Aarhus juni 1996 Har tidligere skrevet bl.a. bykulturstof og gennem en årrække kriminalstof som kriminalredaktør på avisen. Leder Odense-redaktionens 11 journalister, der hver dag dækker hele Odense Kommune