Kalles Trommeshow fra Ramasjang kigger forbi under den ugelange åbning af kultur- og musik-huset.

Der bliver også genkendelige størrelser for de små, når Odeon inden længe skal fejres i syv dage og nætter - som i eventyrene.

Åbningsdagene - som på godt fynsk hedder Odeons Grand Opening - bliver også en fest for børn. For eksempel kommer Kalles Trommeshow - kendt fra DR's Ramasjang - og det samme gør dukketeater, børneteater og eventyr. Fra Byens Scene vil Kalle spille og slå på alt - blandt andet vil han prøve at slå rekorden for verdens hurtigste trommeslager.

Odeons børneprogram

Børneprogrammet i forbindelse med den officielle åbning af Odeon er: 1. og 2. maj: kl. 9.30 og 11: David og Goliath: Teatersalen.

3. maj: kl. 9.30 og 11: Mis med de blå øjne: Teatersalen.

3. maj: kl. 12: Klassisk og moderne, eventyrene er evige: Byens Scene.

4. maj: kl. 9.30 og 11: Verdens rigeste tosse: Teatersalen.

6. maj: kl. 11: Eventyrkvarterets hvornår var det nu, det var?: Byens Scene.

7. maj: kl. 11: Kalles Trommeshow: Byens Scene.

Til andre tider vil scenen danne ramme om dukketeater med Kim Westi og teatret Svanen, som er klar med fire forestillinger af "David og Goliath" skabt i samarbejde med den kendte forfatter Josefine Ottesen. Målgruppen er børn fra fire til 10 år.

Der bliver også mulighed for at opleve klassisk teater, når Comedievognen kommer forbi Odeon med to spændende børneforestillinger.

I Teatersalen bliver det  muligt at se Egon Mathisens børnebogsklassiker fra 40?erne "Mis med de blå øjne" i Comedievognens humoristiske dramatisering, og senere på ugen spiller Comedievognen forestillingen "Verdens rigeste tosse" skrevet af Kim Fupz Aakeson.

H.C. Andersen Paraden optræder med "Eventyrkvarterets "hvornår var det nu, det var?", hvor der er mulighed for at møde paraden på for- og torvepladsen mellem forestillingerne. Torben Iversen står desuden i spidsen for forestillingen "Klassisk og moderne - eventyrene er evige" på Byens Scene.

Det er symfoniorkestrets musikchef Finn Schumacker, der har sat programmet sammen. Der er fri entré til alle forestillinger.

  • Michael Bager

    Af:

    Uddannet journalist fra DjH, ansat på Fyens Stiftstidende siden 1997 og senest tilknyttet Kultur- og Odense-redaktionen.