Odenses hidtil yngste borgmester: - Vigtigst for mig er velfærden

Peter Rahbæk Juel Foto: Kim Rune

Odenses hidtil yngste borgmester: - Vigtigst for mig er velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Peter Rahbæk Juel slår sin forgængers aldersrekord på Odense Rådhus.

Det var en overraskelse, da Anker Boye i 1993 populært sagt blev valgt direkte fra gaden og ind på Odenses borgmesterkontor uden først at have taget nogle år som menigt byrådsmedlem. Og ikke mindst fordi han på trods af 13 års erfaring fra fagforeningsarbejde var en ung borgmester.

43 år stod ud for dåbsattesten i de første uger, Anker Boye udfyldte sit nye embede som byens politiske valgte førstemand. Et job, han varetog i 23 år - heraf de fire som rådmand i By- og Kulturforvaltningen.

Når hans afløser træder ind i Borgmesterkontoret 2. januar, vil han være mere end en byrådsperiode fra forgængeren og bykongen. Peter Rahbæk Juel er 39 år gammel, og det mener han er få år nok til at kunne kalde sig Odenses hidtil yngste borgmester, når han i 2017 kan smykke sig med den titel.

Den yngste borgmester gennem tiderne bliver Peter Rahbæk Juel imidlertid ikke.

I 2001 kunne Randers mønstre en 25-årig borgmester, Michael Aastrup Jensen (V), mens 27-årige Marie Stærke (S) i 2007 kunne sætte sig for bordenden af Køge Kommune, og Anne Vang (S) i 2009 kunne kalde sig børn- og ungeborgmester i Københavns Kommune. Da var hun 26 år.

At være yngst er et prædikat, der længe har fulgt Odenses kommende borgmester. Som 30-årig i 2008 overtog han posten som ældre- og handicaprådmand efter partfiællen Søren Thorsager, der trak sig ud af politik midt i perioden. Søren Thorsager havde allerede været ung i jobbet - han var 35, da han stoppede.

Peter Rahbæk Juel blev første gang valgt i byrådet i 2006 og har siddet der lige siden.

Ud over rådmandsposten har han varetaget jobbet som rådmand for Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningen. Et job, han overtog i 2009 men måtte aflevere igen i 2013 efter kommunalvalget.

Siden efteråret 2014 har han været ansat som sekretariatschef i Byg til Vækst, som arbejder for at få unge og ledige i job og uddannelse i byggebranchen. Det er en netværksforening stiftet af 10 af Fyns borgmestre, og det har eksisteret siden 2014.

I april i år valgte Socialdemokratiet i Odense ham som partiets næste spidskandidat.

Odenses hidtil yngste borgmester: - Vigtigst for mig er velfærden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce