Grevinden af Ege-skov afslørede, at hun elsker blomster
CENTRUM: - Blomster er smukke, velduftende og farvestrålende, som man kan se her på Flakhaven og jeg indrømmer, at jeg elsker alle slags blomster, lød det fra Grevinde Caroline Søeborg Ahlefeldt-Laurvig fra Egeskov Slot, inden hun erklærede Odenses 10. blomsterfestval for åbnet.

Selv har grevinden til daglig udsigt fra sine gemakker til Danmarks måske smukkeste have og dét indrømmede hun blankt - med en undertone af et reklameindslag.

- Det er så ofte sagt, at Egeskov har Danmarks flotteste have, især nu, hvor de mange fuchia blomstrer så smukt og lige nu, midt i Odense, kan se ud over festivalens tusinder skønne blomster og planter, og så må jeg indrømme, at Egeskov har fået en alvorlig konkurrent.

Om ikke andet de næste fire frem dage.

Ankom i antik Mercedes

Grevinde Caroline ankom standsmæssigt i en Mercedes sportsudgave fra et sted i 30'erne, som hendes mand, Greve Michael Ahlefeldt-Laurvig-Bille lidt før kl. 17 styrede ind på kanten af Flakhaven, hvor de blev modtaget af borgmester Jan Boye og hustru og formanden for festivalbestyrelsen, gartneriejer Brian Munk og hustru.

Efter en times flot åbningsshow var der sammenkomst med vådt og tørt i Rådhusets festsal. Her mødtes gartnerne med lokale politikere, andre honoratiores og sponsorer.

- Vi har fået en flot opbakning af 150 sponsorer, heraf 24 rigtig store, og uden deres tilskud ville festivalen aldrig være blevet til noget, fortalte festivalchefen Linda Hansen.

- Vi er glade for, at de fleste allerede har tilkendegivet, at de vil være med til næste år, så allerede nu, kan jeg love, at Odenses bymidte også i sommeren 2009 fyldes med blomster og planter.
  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
Folk valfarter til blomsterfestival

Folk valfarter til blomsterfestival

Livsglæden blomstrede

Livsglæden blomstrede

Lys i en grå hverdag

Lys i en grå hverdag