Odenses e-sportdebut havde international klasse

Selv om de to danske hold aldrig nåede finalerne i weekendens e-sportsturnering i Sparekassen Fyn Arena, så var stemningen god - ligesom stort set resten af arrangementet var det, vurderer Martin Rosenbæk, der står bag hjemmesiden HLTV.org, hvor millioner af mennesker verden over læser om computerspillet Counter-Strike. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen

Odenses e-sportdebut havde international klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Weekendens e-sportsturnering i Sparekassen Fyn Arena tålte fint sammenligning med andre internationale finaler, lyder vurdering. Men byens barer og butikker kan få mere ud af de tusindvis af tilskuere.

- Det har været en event med et internationalt snit. Med scenen, sceneshowet, selve arenaen, den gode stemning. Det fungerede og spillede bare max.

Martin Rosenbæk, der fra sit Højby-hjem driver verdens største hjemmeside om e-sport, HLTV.org, leverer anerkendende ord om finalen i computerspillet Counter-Strike, der i weekenden fyldte en udsolgt Sparekassen Fyn Arena med tusindvis af tilskuere.

Odense Kommune er hovedsponsor og investerer over tre år 10,5 millioner kroner i e-sportsturneringen, der ikke er set større i Danmark, og ifølge Rosenbæk slap Odense altså godt fra at tage over som finaleby efter metropoler som New York, Dallas og São Paulo.

- De folk, jeg fra HLTV.org har haft i arenaen, og som rejser rundt til turneringer i det meste af verden, har alle syntes, det var en god oplevelse. Det var ikke markant bedre, men lige så fint som andre steder. Og jeg kan se på Twitter, at folk er glade, og at stemningen har været god, fremhæver Martin Rosenbæk, der har omkring fem millioner brugere forbi sin hjemmeside hver måned for at læse om Counter-Strike.

Han synes især godt om, at Odense-arrangementet ikke kun rummede de 12 professionelle Counter-Strike-hold men også flere udenomsaktiviteter. 

Som Expo-delen, hvor odenseanske it- og robotvirksomheder for eksempel viste udstyr frem og ledte efter potentielle medarbejdere, og LAN-turneringen, hvor børn og unge kunne købe billet til selv at spille computer mod hinanden.

- Det finder de ikke andre steder, og det er fedt at have noget at lave i pauserne. Men der måtte godt have været endnu flere boder og virksomheder i Expo, og LAN-delen kan blive endnu bedre og skal have en overhaling inden næste år, mener Martin Rosenbæk.

Og så kan Odenses restauranter, barer og butikker få mere ud af både Counter-Strike-spillerne og de knap 5000 tilskuere, der hver dag kiggede med i Sparekassen Fyn Arena, påpeger han.

- Jeg har mødt masser af mennesker fra arenaen i byen, men man kunne godt tage mange flere af folks penge. For eksempel ved at sørge for shuttlebusser og flere afterparties. Det kan blive bedre til næste år.

- Der har været alt det, der er need to have. Det næste, man så kan kigge på, er det, der er nice to have. Og byen og erhvervslivet skal selv tage et ansvar og involvere sig.

Ikke bleg for pral

Hos Odense Kommune er Michael Bruhn Frederiksen, chef for transformation og strategi, enig i, at Odense som by kan hente et større udbytte af den kommunale millioninvestering. 

- Vi vil gerne have de mange mennesker, der er i arenaen, ind til byen og opleve Odense. Vi kan få en stærkere forankring ind til centrum og det boomende restaurationsmiljø, så vi får styrket den turismeøkonomiske effekt. 

- Det kan for eksempel ske med en form for shuttlebus-ordning, så vi gør det nemmere at flyde mellem arenaen og byen, foreslår Michael Bruhn Frederiksen.

Og så giver han Martin Rosenbæk ret i, at også LAN-turneringen kan blive bedre. 

- Vi ville gerne skabe en slags gamingweek, hvor unge kunne komme og spille computer med hinanden. Cirka 300 deltog, men vi kom lidt sent i gang med at arrangere, og derfor kan det sagtens blive endnu større næste gang, vurderer Michael Bruhn Frederiksen.

Men med de overordnede briller på næsen er han glad og ikke bleg for at prale lidt af Odenses e-sportdebut. 

- Når vi laver noget så stort, så kigger vi på et tre-årigt perspektiv, men vi er kommet forrygende godt fra start. Arrangørerne fra ESL (verdens største e-sportsarranggør, red.) var meget imponerede, og der var en tydelig stemning af, at der skete noget stort i Odense. Det var dejligt at opleve, siger han.

- Nu bygger vi på nogle erfaringer, og så bliver det endnu bedre næste gang.

Også i vinteren 2018 og 2019 vil store e-sportsturneringer lande i Odense. Hvilke vides endnu ikke. 

Odenses e-sportdebut havde international klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce