- Vi vil vækst, og vi vil velfærd. Vi socialdemokrater insisterer på, at det ene ikke udelukker det andet. Tim Vermund (S)

- Rød bloks fantasi rækker ikke til andet end at gå i borgernes lommer. Bo Libergren (V)

- Hvis man kaster et blik ned i elevernes skoletasker, kan man blive mødt af et syn, som henleder tankerne på dage, hvor Berlin-muren havde sin storhedstid. Lad os lave en pulje til undervisningsmaterialer, så eleverne kan få nye og bedre bøger eller it-udstyr. Brian Dybro (SF)

- I det seneste år er jeg blevet bekræftet i, at mange - lige som jeg selv - er vilde med at betale skat. Susanne Crawley Larsen (R) 

- Vi synes ikke, det er særlig ansvarligt at lade byens borgere betale mere i skat, når vi i stedet kunne tage ansvar for at styre byens økonomi. Kristian Guldfeldt (K)

- Lukningen af de lokale klubtilbud er en af de største fejl i nyere tid på børne- og ungeområdet. Derfor skal det lokale klubtilbud tilbage. Kristian Guldfeldt (K)

- Min ambition er, at vi går efter at gøre Odense til verdens førende robotby. Vi skal have flere robot-virksomheder og flere robot-arbejdspladser. Peter Rahbæk Juel (S)

- Vi skal gøre alt, hvad vi kan, for at tiltrække alle, der bare så meget som overvejer at have virksomhed eller forretning i Odense. Christel Gall (DF)

- I beskæftigelsespolitikkens hellige navn må man ikke glemme, at der altså også er noget, der hedder socialpolitik. Vi har altså mennesker i Odense med sociale og psykiske problemer, hvor det ikke giver mening at piske og plage dem til job. Brian Dybro (SF)

- Vi kan ikke blive ved med at arbejde smartere, hurtigere eller hårdere. Der skal simpelthen flere hænder til. Brian Skov Nielsen (EL)

- Store investorer er ikke længere noget, vi læser om med længsel i avisen. Store investorer er nogen, vi sidder i møde med. Peter Rahbæk Juel (S)

- Radikale Venstre ønsker brændende flere børnehuse og en skole i centrum og det nyeste udstyr inden for it og robotter til vores børn. Susanne Crawley Larsen (R)

- Vi vil have færre prestigeprojekter, ikke mere letbane, end det vi bygger nu, et stop for alle særtilskuddene til Vollsmose og mere fokus på kernevelfærden for børn, unge og ældre. Bo Libergren (V)

- Skattestigningen er ikke et mål i sig selv. Det afgørende for mig er, at vi styrker velfærden. Jeg ser ingen anden vej end velfærdsvejen. Peter Rahbæk Juel (S)

- Vi lægger op til at begynde en - moderat - tilbagerulning af sidste års skatteforhøjelse. I vores budgetforslag indgår derfor en skattelettelse på 0,1 procentpoint i 2018. Bo Libergren (V)

- Maden i Odense bør til enhver tid laves på de enkelte plejecentre, så duften af mad kan sprede og skabe appetit. Christel Gall (DF)

- Ved sidste års budget skabte vi et vendepunkt. Det var første år, siden jeg for otte år siden blev valgt til byrådet, at vi ikke skulle ud i nye besparelser på kernevelfærden. Tim Vermund (S)

- Vi tror ikke på, at mere asfalt og endnu en helhedsplan er løsningen i Vollsmose. Vi tror på stramninger, kontrol og politi. Christel Gall (DF)

- Vi vil gå forrest med et forslag om en pænere by. Vi foreslår ganske enkelt flere skraldespande. Kristian Guldfeldt (K)

- Jeg synes, vi over for borgerne må indrømme, at vi ikke har leveret den velfærd, som vi skulle. Vi skylder Odense at gøre det bedre. Brian Skov Nielsen (EL)

- Børnene er guld værd, og de skal have det bedste, vi kan give dem. Det gør vi med velfærdsprocenten. Den er i sandhed de mindste børns gode ven. Brian Dybro (SF)

- Der er dem, der har kaldt budgetprocessen udemokratisk. Jeg forstår godt, at det er træls, når modparten ikke bøjer af, men det handler jo ikke om, at vi ikke lytter. Vi lyttede til de tusindvis af stemmer, som stod her foran rådhuset budget efter budget med det simple budskab, at nok er nok. Tim Vermund (S)

- Det handler om altid at svede og bløde og græde for fremtidens generationer. At sende næste generation længere ind i eventyret. Susanne Crawley Larsen (R)

- Vi vil have Robin Hood tilbage. Ellers får vi aldrig bugt med den stigende ulighed. Brian Skov Nielsen (EL) 

 

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.

Mere om emnet

Se alle
11
Odense: Skattestigning maler budgetforlig rødt

Odense: Skattestigning maler budgetforlig rødt

38
Budgetmøde endte i heftig diskussion

Budgetmøde endte i heftig diskussion

Megen bulder før et rødt forlig

Megen bulder før et rødt forlig