Odenses budgetforhandlinger: God Vollsmose-ånd skal fjerne de sidste knaster

Torsdag ved middagstid samledes repræsentanter fra byrådets otte partier til de endelige forhandlinger om næste års kommunale bugdet. Foto: Camilla Ahlmann-Petersen

Odenses budgetforhandlinger: God Vollsmose-ånd skal fjerne de sidste knaster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Umiddelbart er partierne enige om det meste forud for torsdagens afsluttende budgetforhandlinger. Knasterne håber borgmesteren at kunne afhjælpe med den gode ånd fra de netop overståede forhandlinger om Vollsmose.

Flere af dem enedes allerede onsdag i byrådssalen om, at der ikke var meget at være uenige om.

Og umiddelbart tog de samme holdning med ind i rådhusets lokale 224, da samtlige byrådets partier torsdag klokken 12 mødtes til det, der ventes at blive de afsluttende budgetforhandlinger.

- Der er mere, der samler os, end der skiller os, konstaterede borgmester Peter Rahbæk Juel (S) inden mødet.

- Selvfølgelig er der nogle knaster, men jeg går ind til forhandlingerne med god vilje, og det håber jeg også, de andre partier gør. Måske kan vi tage noget af den gode ånd fra Vollsmose-forhandlingerne med, bemærkede han med en henvisning til det, politikerne kalder den sidste Vollsmose-plan, og som alle byrådspartier for nylig skrev under på.

En af knasterne i forhandlingerne om næste års budget er den såkaldte dækningsafgift. En afgift, kommunerne selv bestemmer, om de vil opkræve på erhvervsejendomme, og som et bredt politisk flertal i et forlig i 2013 besluttede at aftrappe i Odense for at hjælpe virksomhederne.

Nu har Rahbæk Juel foreslået at droppe nedtrapningen næste år og ad den vej finde 12,1 millioner kroner, som i stedet skal bruges på at opkvalificere de ledige og sikre den rigtige arbejdskraft til virksomhederne.

Borgerlig afvisning

Hverken Venstre eller Konservative er imidlertid på nogen måde interesseret i at ændre på forliget og har i stedet foreslået at finde penge til opkvalificering af de ledige i den opsparing, der hvert år sættes af til letbanens etape to. Men det afviser rød blok.

I løbet af torsdagens eftermiddagstimer skal politikerne også enes om, hvordan de vil bruge budgettets ekstra råderum på 25 millioner kroner årligt til drift og 200 millioner kroner over fire år til anlæg.

Odenses samlede budget er på omkring 12 milliarder kroner, og meget tyder altså på, at de seneste to års smalle, røde forlig i år kan blive afløst af et bredt et af slagsen.

Det skyldes ikke mindst, at rød bloks ønske om en skattestigning ikke kan blive en direkte del af budgetforliget.

Odenses budgetforhandlinger: God Vollsmose-ånd skal fjerne de sidste knaster

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce