Odenseband nomineret til musikpris: - Causa Sui er blandt verdens bedste

Bo Ellegaard fra Record Pusher solgte på blot to uger 1000 vinyler med Causa Sui, da gruppens seneste ep udkom. Det er ganske usædvanligt. Arkivfoto: Kim Rune

Odenseband nomineret til musikpris: - Causa Sui er blandt verdens bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den odenseanske rockkvartet Causa Sui er nomineret til Odense Live Hovedprisen. Jurymedlem og ejer af pladeforretningen Record Pusher, Bo Ellegaard, forklarer, hvorfor bandet er så efterspurgt og alligevel et nicheband.

Mange odenseanere kender angiveligt ikke det lokale band Causa Sui. Hvorfor burde de kende dem?

- Causa Sui er et band med international klasse. De udfordrer lytteren, og deres musik vinder ved flere gennemlytninger. Åbner man sig for musikken, kan det tage dig på en rejse, hvor tid og sted er ligegyldigt.

Hvor mange plader sælger du med Causa Sui i din pladeforretning?

- Jeg sælger pænt mange, men ikke så mange, som bandet fortjener. Det er kun få fynboer, der har opdaget, hvilken diamant vi har her på Fyn. Jeg forsøger alt hvad jeg kan at pushe, som butikkens navn antyder. Causa Sui solgte 1000 vinyler i hele landet på to uger, da det seneste album udkom. Det er uhørt mange.

Hvilke andre danske bands kan matche det?

- Alle danske bands ville give deres højre arm for at kunne sælge 1000 vinyler på et år. Jeg vil tro, at Spids Nøgenhat og Tim Christensen & Damn Crystals er de eneste andre bands, der kommer i nærheden af Causa Sui i forhold til pladesalg.

Er der en typisk køber?

- Den typiske køber er en, der tager musik seriøst og "desværre" typisk en mand mellem 25-50 år. Det er egentligt sjovt, der ikke er flere piger, der lytter til Causa Sui, da deres musik har lange, meditative og smukke svævende lydflader, som burde tale til det stærke køn.

Causa Suis trilogier hænger også sammen i kraft af deres covers. Hvor meget betyder et smukt cover i dag?

- Jeg ved af erfaring, at det er ekstremt vigtigt, at coveret signalerer, hvad musikken kan, og at det visuelt ikke ligner lort. Causa Sui og deres selskab El Paraiso har altid haft en rød tråd i deres coverart, og Causa Suis covers skiller sig i den grad ud.

Hvor dygtige er Causa Sui inden for deres genre?

- Jeg har ikke forstand på deres tekniske kunnen, men jeg kan høre, at de er helt på højde med amerikanske bands inden for stenerrock og psykedelisk rock. Causa Sui kan sagtens måle sig med både Kyuss, Monster Magnet, Fu Manchu og Queens of the Stone Age.

Deres plader sælges i hele verden. Oplever du udenlandske kunder, som er på jagt efter deres plader i Record Pusher?

- Ja, jeg sælger meget via nethandel til udlandet. Specielt Tyskland, Spanien og Belgien. Sjovt nok reagerer turister i butikken altid på bandet, når jeg spiller dem på anlægget.

Hvilket signal sender det, at et nicheband som Causa Sui kan blive nomineret til Odense Live Hovedprisen?

- Det er helt rigtigt at gøre disse nichebands mere synlige på denne måde, da de knokler 24-7 med deres musik. For Causa Suis vedkommende nu på 12. år. Der er masser af fake anerkendelse derude med X Factor og DMA m.m. Odense Live Prisen vil blive kigget på af andre end "bare" os fra Fyn, hvis Causa Sui modtager prisen.

Odenseband nomineret til musikpris: - Causa Sui er blandt verdens bedste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce