Bestyrelsen i Odense Vandselskab rejser til den malaysiske turist-ø Langkawi på studietur. Men det er alt andet end ferie.
Odense: Den malaysiske ø Langkawi er kendt for sine fine hvide og sorte sandstrande, svajende kokospalmer - og for sine mange turister, som søger netop sol, vand, flot natur og tax-free shopping.

Så når 13 mand fra Odense Vandselskab i slutningen af april tjekker ind på Hotel Westin med 500 meter privat strand og en fantastisk udsigt over vandet, ligner det unægtelig en rigtig belønningstur for bestyrelsen og chefgruppen.

Men det er det langtfra, garanterer direktør Anders Bækgaard.

- Vi lander søndag eftermiddag og kører så et stramt program i tre dage, inden vi flyver hjem igen onsdag eftermiddag. Det er en benhård tur, og jeg har fået at vide, at programmet er for hårdt, men sådan er det. Vi er ikke på ferie, siger Anders Bæk­gaard.

Nyt selskab i Malaysia

Den primære grund til besøget er et meget vellykket samarbejde med det børsnoterede malaysiske firma Taliworks om at optimere vandforsyningen på turistøen Langkawi og skære ned på energi-forbruget.

Samarbejdet begyndte som et Danida pilot-projekt, og nu er håbet, at det kan udvides, så Odense Vandselskabs kompetencer kan hjælpe firmaet til at udvikle Malaysias vandforsyning - i konkurrence med andre selskaber.

Læs mere i Fyens Stiftstidende.
  • Fyens Stiftstidende