Odense vil ikke flytte tosprogede elever


Odense vil ikke flytte tosprogede elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

INTEGRATION: Politisk plat at foreslå Albertslund-model, mener skoleinspektør

ODENSE: Tanken om at gøre udenlandske børn bedre til dansk ved at flytte dem til skoler med mange danske børn bliver afvist i Odense.

Undervisningsminister Ulla Tørnæs (V) fremsatte i går et lovforslag, der giver kommunerne mulighed for at flytte tosprogede elever til en anden skole end deres distriktsskole. Tanken er at undgå skoler med mange tosprogede ved at fordele de tosprogede på flere forskellige skoler.

I Albertslund Kommune har man med succes gjort det i en årrække.

Men det er helt umuligt at gøre i Odense, mener både skole-rådmanden og lederne af Vollsmoses skoler.

Absurd tanke

- Det er en absurd tanke, når vi taler om Vollsmose og andre store boligområder. En ting er at flytte 75 procent af eleverne ud på de "hvide" skoler i resten af byen, men hvordan vil man få et tilsvarende antal børn fra andre dele af byen til at køre til Vollsmose for at gå i skole, spørger lederen af Humlehaveskolen, Olav Nielsen.

Lederen af H.C. Andersen Skolen, Anna Vadgaard, peger på, at skolerne i Vollsmose har stor erfaring med tosprogede børn.

- Lærerne har en stor viden og kompetence, som ville gå tabt, hvis de tosprogede børn blev fordelt på en række skoler. Derudover tror jeg, at de lærere, der søger ansættelse i Vollsmose, netop har et særligt ønske om at arbejde med tosprogede børn, og det gør også undervisningen særlig kompetent, siger Anna Vadgaard.

Hun peger desuden på, at Vollsmose-skolerne blandt andet med venskabsskoler gør meget for, at eleverne får kontakt og oplevelser sammen på tværs af byen.

Ikke realistisk

Odenses Børn- og Ungerådmand, Søren Thorsager (S), mener heller ikke, at idéen med at fordele de tosprogede elever kan bruges i Odense.

- Det ville være en helt u-overskuelig opgave. I Albertslund har de en helt anden boligsammensætning, end vi har her.

- Tænk på, vi har hele tre skoler i Vollsmose - hvis ikke vi skulle køre børn den anden vej, så ville de skoler blive lukket. Det er slet ikke realistisk. Vi har tidligere afvist at flytte elever på den måde, og det gør vi fortsat, siger Søren Thorsager.

Skoleleder Olav Nielsen mener, det er vigtigt, at børn i Vollsmose går i skole, hvor de bor.

- Skolen er en vigtig del af netværket. Vi kender de unge, og har et fantastisk samarbejde med nærpoliti, foreninger og andre i området om børnene. Det ville gå tabt, hvis de skulle gå i skole et andet sted, siger Olav Nielsen.

Han kalder lovforslaget for politisk plat.

- Det er kun med til endnu engang at sætte lighedstegn mellem tosproget og dårlig, og skaber uro om vores arbejde i stedet for at bakke op om de mange gode ting, der sker, siger Olav Nielsen.

Odense vil ikke flytte tosprogede elever

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce