Det skal være slut med at sidde for længe på skolebænken, siger rådmand Steen Møller (K).

Odense Kommune er i gang med at ændre kurs i integrationen af flygtninge. Man har været for dårlige til at få dem i gang med et arbejde, mener rådmand Steen Møller (K):

- Kigger vi historisk på det, så har vi været alt for dårlige til at få flygtninge i arbejde, siger han og peger på, at man dermed har risikeret at gøre dygtige flygtninge til klienter i stedet for til en ressource for de fynske virksomheder.

I artikelserien "Folk vi har brug for" viser Fyens Stiftstidende netop, at mange syrere brændende ønsker sig et arbejde. Det har rådmand Steen Møller lagt mærke til:

- Det gør et stærkt indtryk, når man møder en familiefar, som bare gerne selv vi forsørge sin familie. Det er det, de er vant til hjemmefra, og de har både lyst til og ambitioner om også at gøre det her, siger rådmand Steen Møller (K).

En rundringning viser, at alle fynske kommuner nu har fokus på at få flygtningene hurtigere i gang på arbejdspladserne.

  • Byrne_Tommy_(2015)_004

    Af:

    Tommy er journalist på samfundsredaktionen og arbejder med stofområder som politik, sundhed og uddannelse. Han har tidligere arbejdet på erhvervsredaktionen og har også vikarieret som politisk reporter på Christiansborg. Tommy er gift (for anden gang), har to børn og bor mest i Odense men også på Langeland, hvor de har et fritidshus i Lohals.