Odense skal teste nye familieklubber

Familieklubber er et lidt utraditionelt samarbejde mellem KFUM's Sociale Arbejde på den ene side og FDF og KFUM-spejderne på den anden. En familieklub skal efter planen bestå af otte til ni familier i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde. Hvis man deltager, er man sikret gratis aftensmad to gange om måneden, og et team af frivillige vil stå for forskellige aktiviteter, primært målrettet børn i alderen 2-12 år. Foto: KFUM's Sociale Arbejde

Odense skal teste nye familieklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

A.P. Møllerske Støttefond har givet 40 mio. kroner til projekt Hele Danmarks Familieklub. Konceptet skal først testes i Odense fra 1. marts. Meningen er, at familier med forskellige udgangspunkter kan berige hinanden og skabe nye stærke fællesskaber lokalt. Men der er brug for flere frivillige.

De er for familier af alle slags - både de enlige forældre, sammenbragte familier, tilflyttere, de unge familier og familier med mor, far og børn.

Meningen er, at man beriger hinanden, får et nyt netværk og måske også hjælper hinanden.

- Vi har en tro på, at der ikke skal så meget til, før vi kan blive bedre sammen, som projektmedarbejder Karina Amtkjær Schrøder forklarer.

Idéen hedder "Hele Danmarks Familieklub" og er sat i søen af KFUM's Sociale Arbejde og FDF og KFUM-spejderne. En familieklub skal efter planen bestå af otte til ni familier i forskellige livssituationer og med forskellige baggrunde.

Familieklubber
Hele Danmarks Familieklub er et femårigt projekt, som den A.P. Møllerske Støttefond støtter med 40 mio. kroner. Det er et partnerskab mellem KFUM's Sociale Arbejde, FDF og KFUM-Spejderne. Meningen er at lave 175 familieklubber for i alt 1500 familier, spredt ud over Danmark. Projektet begynder i Odense, Fredericia, Esbjerg, Holstebro og Varde 1. marts for at prøve konceptet af, inden det omsættes til resten af landet.De fire første familieklubber i Odense begynder i Skt. Klemens, Risingkvarteret, Korsløkkeparken og Stærmosegård. Der mangler stadig en god håndfuld frivillige til projektet. De skal igennem et træningsforløb, inden de bliver ansvarlige for, hvordan familieklubberne skal køre.

Man kan læse mere på www.heledanmarksfamilieklub.dk, hvor frivillige og familier også kan melde sig, hvis man ønsker at være med. (uss)

Gratis aftensmad

Hvis man deltager, er man sikret gratis aftensmad to gange om måneden, og et team af frivillige vil stå for forskellige aktiviteter, primært målrettet børn i alderen 2-12 år, men yngre eller ældre børn kan også være med.

- Vi har kunnet se, hvordan flere familier har brug for at have nogle andre og et fællesskab at trække på, når det hele bøvler lidt. Det er både en mangelvare og en værdi. Især for mennesker, der lever i en lidt udsat situation, kan det være sværere at række ud, men ved at lave nogle platforme håber vi, at det bliver lettere at finde ind i nogle fællesskaber. Vi håber også, at det her kan give en anden måde at være sammen på som familie - noget, man kan tage med hjem, siger Karina Amtkjær Schrøder.

Fakta

Fire klubber i Odense

De første familieklubber begynder i Odense fra 1. marts, og går alt, som det skal, kommer der familieklubber fire steder i Odense - i Skt. Klemens, Risingkvarteret, Korsløkkeparken og Stærmosegård.

Karina Amtkjær Schrøder arbejder på højtryk for at få alt til at spille til den tid, og hun mangler lige nu omkring otte nye frivillige for at kunne stille med fire stærke team:

- Alle kan være frivillige, hvis de har et blik for andre mennesker eller kan finde ud af at få pengene til at strække, så man kan lave noget god og nærende mad. Vi kigger ikke på uddannelsesbaggrund, alder eller køn, men man skal være god til at få mennesker til at føle sig velkomne og kunne sætte gang i nogle lege, som hun forklarer.

Man skal ikke klare alle opgaver selv, for der er mellem fire og fem frivillige til hver familieklub.

Meningen er, at der over de næste år skal etableres 175 familieklubber i hele Danmark med omkring 1500 familier. Til det formål har folkene bag fået 40 mio. kroner af den A.P. Møllerske Støttefond. Projektet skal køre i fem år.

Odense skal teste nye familieklubber

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce