Odense skal have mere vand

Byens mest centrale vandpost står her i Vestergade lige ved siden af turistkontoret og rådhuset. De nye vandposter bliver mere smarte i design og brugervenlighed. Det bliver blandt andet lettere at fylde sin vandflaske op ved posten.
Foto: John Fredy

Odense skal have mere vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vandet skal tilbage i bybilledet. Vandselskab og kommunen vil fordoble antallet af vandposter i byen.

ODENSE: For mange år siden var de der alle vegne, vandposterne, der var klar til at slukke tørsten i skolegårdene og på de offentlige steder.

Og står det til Odense Kommune og Odense Vandselskab, skal vandet tilbage i bybilledet.

- Vi har jo som mål, at vi skal levere godt drikkevand til odenseanerne. Det gør vi allerede derhjemme hos folk, så nu vil vi også gerne gøre det i bybilledet, siger direktør for Odense Vandselskab, Anders Bækgaard.

Fart på projektet

De første vandposter dukkede op i byen for et par år siden, men nu skal der fart på projektet, så de nuværende 10 poster inden for en nærmere fremtid skal fordobles.

- Når vi taler med andre byer om det her, så ryster de på hovedet og spørger, hvem der skal betale for alt det vand. Men selv om posterne bliver flittigt brugt, så er det altså forsvindende lidt vand, der drikkes i forhold til det samlede vandforbrug, siger Anders Bækgaard, der dermed ikke vil sende en skjult regning videre til borgerne.
Foreslå en post
Odense vandselskab vil gerne have dit bud på, hvor de nye vandposter skal sættes op.

Du kan give dit bud til funktionsleder i vandselskabet Marianne Bjerrum Lai på mbl@ov.dk

Nogle få dråber

Hvert år leverer vandselskabet mellem ni og 10 millioner kubikmeter vand til odenseanerne, og i den sammenhæng er de knapt 20 kubikmeter vand, der ryger ud fra vandposterne, nogle få dråber.

- Men vi vil også gerne give folk en mulighed for at kunne slukke tørsten uden at skulle købe dyrt vand eller måske slukke den med sodavand, siger han.

Nogle af de ældste vandposter står foran en snarlig udskiftning med en ny og smartere type, som vil dukke op i gadebilledet.

Den er designmæssigt pænere, og så har den blandt andet en omvendt tud, så man kan fylde sin vandflaske op.

Hjælp til placering

Og så håber vandselskabet, at borgerne vil være med til at finde ud af, hvor de nye vandposter skal være.

- Der er selvfølgelig en række forhold, som vi skal tage hensyn til i placeringen af de nye poster, men vi vil meget gerne have forslag til nye placeringer, siger direktøren.

På de poster, der allerede er stillet op, er der installeret målere, der viser forbruget, og det vil der også være på de nye.

Og så håber vandselskabet, at folk vil tage godt mod de nye poster.

- Vi har nogle steder haft problemer med hærværk, så vi opfordrer folk til at passe godt på dem.

De tre nyeste poster er for nylig sat op ved skaterbanen i Skt. Jørgens Park, på Åbakkevej ved Langesøstien og ved Vestre Skole.

Odense skal have mere vand

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce