Odense sælger sig på hash og HCA

Forsiden på årets turistbrochure for Odense. På det store billede kan man se, at damen i pink holder en ikke helt almindelig cigaret i hånden. I dette tilfælde er det dog en vellignende teater-joint.

Odense sælger sig på hash og HCA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byens turistbrochure har en hash-cigaret på forsiden

En fejl, siger chefen

Odense: Når Odense forsøger at sælge sig selv til alverdens turister, sker det med H.C. Andersen og hash.

Det er i hvert fald forsidebilledet på den turistbrochure, som Odense har udleveret til mulige gæster verden over i år.

- Det er en fejl. Medarbejderne lagde ikke mærke til, at den var med på billedet, siger Ronnie Hansen, der er udviklingschef i det kommunale Odense&Co.

Cigaret med hash

Det største billede på forsiden af brochuren viser to skuespillere. Kvinden holder en cigaret i hånden, og hvis man kigger nærmere efter, kan man se, at det ikke er en almindelig cigaret.

Lukningen af cigarettens ende viser, at det er en såkaldt joint - altså en cigaret, hvor der er blandet hash eller lignende i tobakken.

- Det er uheldigt, for vi ønsker ikke at sælge os på et ulovligt middel, siger Ronnie Hansen.

- Vi vil blandt andet sælge os på familieoplevelser. Desuden ønsker vi at være inkluderende. Og at vise en joint til kinesere og andre fremmede gæster er tværtimod ekskluderende. Vi ønsker ikke at skræmme nogen væk, siger han.

Gør ikke noget

Alligevel foretager udviklingschefen sig ikke noget konkret. Brochuren bliver ikke trukket tilbage, og medarbejderen bag den har ikke få skældud.

- Det er et meget stort apparat at trække en brochure tilbage, og den største del af turistsæsonen er jo slut. Men billedet kommer ikke på næste år, siger Ronnie Hansen, som understreger, at han tager afslappet på sagen.

Turister har klaget

Han opdagede selv først indholdet af billedet mandag, men personalet på turistkontoret kunne fortælle, at flere turister har klaget over det over for dem.

Ifølge Ronnie Hansen er billedet taget ved HCA Festivals i 2014.

- Og jeg har fået at vide, at det var en falsk teater-joint, siger han.

Odense sælger sig på hash og HCA

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce