De fleste af de 31,6 millioner kroner fra såkaldt værdigheds-milliard går til at fastholde personale

Fodres hunden med sin egen hale?

Ja, svarede de fleste røde partier i Odense Byråd.

Nej, det er glædeligt, at der kommer ekstra penge til de ældre, svarede de blå partier.

Det skete onsdag aften, da byrådet godkendte, hvordan Odense skal bruge de 31,6 millioner kroner i den såkaldte "værdighedsmilliard" fra staten

Hovedparten af pengene bruges på at fastholde og ansætte personale. I alt omkring 60 fuldtidsstillinger. Særligt sygeplejersker og terapeuter bliver prioriteret, da disse to faggrupper er afgørende for at støtte de ældre til et godt og værdigt hverdagsliv.

Borgernær velfærd

Ældre- og Handicaprådmand Brian Skov Nielsen (EL) siger: - Frem for bare at smøre pengene jævnt udover hele driften, har vi valgt at prioritere tiltag, hvor det virkelig kan mærkes. Vi fokuserer på den borgernære velfærd og på indsatser, der kan skabe øget livskvalitet for vores svageste ældre.

Ifølge en pressemeddelelse fra Odense Kommune får demensområdet også tilført flere midler. Det gælder blandt de specialiserede dagtilbud for mennesker med demens, herunder Byhuset, som endnu flere i fremtiden vil kunne få glæde af.

Hjemmevejledning af yngre demensramte og deres pårørende får også flere ressourcer.

Byrådet har også valgt at prioritere mad og ernæring. Blandt andet skal ansættelsen af diætister og måltidsguides tage kampen op mod fejl- og underernæring blandt ældre, så flere får den energi, der skal til for at komme godt gennem hverdagen.

30 faste vikarer

- I løbet af 2016 skal alle vores medarbejdere på kompetenceudvikling, så vi kan blive endnu bedre til at arbejde sammen om at hjælpe borgerne. Ved at ansætte omkring 30 faste vikarer, vil borgerne stadig møde medarbejdere, de kender, selvom det faste personale er på kursus. Det ved jeg, er noget de ældre sætter stor pris på, siger rådmand Brian Skov Nielsen.

Derudover bliver der i år også afsat penge til at holde julearrangement for ensomme ældre samt indkøbt rickshaw-cykler til plejecentrene, så der kan blive kørt ture med beboerne.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.