Odense ønsker sig en zoo som ingen anden


Odense ønsker sig en zoo som ingen anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet har stillet de første 50 millioner kr. i udsigt

ODENSE: Odense Zoo skal være en zoologisk have som ingen anden. Meningen er at bygge et eksperimentarium sammen med den nuværende have og på den måde skabe noget helt nyt.

"ScienceZoo" hedder projektet, som skal koste 240 millioner kroner. 50 millioner skal komme fra Odense Kommune, bestemte byrådet - men pengene vil først falde om nogle år, forudsat Odense Zoo selv kan skaffe resten.

- For at kunne hente penge i de store nationale fonde, er det nødvendigt med et lokalt engagement og opbakning - særligt økonomisk. Ellers får man ingen penge. Derfor er en tilkendegivelse fra politikerne på 50 millioner kroner en vigtig saltvandsindsprøjtning til vores projekt, siger direktør Henrik Lehmann Andersen, og afslører, at han allerede har nogle af de mange millioner på plads.

Hvad kan man så forvente, hvis projektet bliver til noget?

- I eksperimentariet skal der være en 50-60 forskellige eksperimenter. F.eks. skal man kunne kravle ind i en stor overdimensioneret løvemund og se på tænderne, og hvad de kan bruges til. For så at kravle ind i en stor mund ved siden af og se på mennesketænder og se forskellen. Når man så står ovre i zoo og ser chimpanserne skrige op, kan man se, at de er gode til både at spise kød og grøntsager, fordi deres tænder ligner vores. Mens piratfiskenes tænder ser helt anderledes ud, fortæller Henrik Lehmann Andersen.

- I dag er det en meget følelsesmæssig oplevelse at gå i zoologisk have. Det er noget med at kigge på dyrene og blive fascineret og grine af, at en af aberne ligner onkel Georg. Vores filosofi er at kombinere følelserne med læring. Det gælder om at involvere sig i noget, som lægger op til viden om de dyr, man oplever i zoologisk ha ve.

Odense ønsker sig en zoo som ingen anden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce