Hvis du går i behandling mod et usundt stort sprutindtag - så fortjener du respekt

Alkoholbehandlingen i Odense Kommune deltager de kommende uger i en kampagne, som Alkohol & Samfund og Tryg Fonden står bag. Formålet med kampagnen er at vise respekt og give et skulderklap til borgere, der drikker for meget, og som vælger at gå i behandling.

Ud over at vise borgerne, at det giver respekt at gå i behandling, skal kampagnen oplyse om kommunernes gratis og skræddersyede behandlingstilbud til borgere med alkoholproblemer - og dermed få flere til at opsøge kommunal alkoholbehandling.

Det sker via events i bla. Rosengårdcentret 14. januar og i Odense Kommunes borgerservicecenter 21. januar, ligesom kampagnens budskaber dukker op i bybilledet de kommende uger via fx biografreklamer, foldere og plakater.

I anledning af kampagnen får alle kommuner også en vejledning til at informere bedre om alkoholbehandling.

En ny undersøgelse fra Syddansk Universitet viser samtidigt, at oplysning om indholdet i en alkoholbehandling har stor betydning for, om man vælger at gå i behandling for at holde op med at drikke. Man kan læse mere om kampagnen og kommunernes gratis behandlingstilbud på www.hope.dk/ eller på Odense Kommunes hjemmeside www.alkoholbehandlingen.dk

Antallet af borgere, der kommer i behandling i de gratis, kommunale behandlingstilbud, står i skærende kontrast til omfanget af alkoholmisbrug. I 2014 kom ca. 14.000 i behandling, men ifølge Statens Institut for Folkesundhed er 140.000 danskere afhængige af alkohol, og 585.000 har et skadeligt højt forbrug

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.