- Det kan ikke hjælpe, at borgmesteren fralægger sig ansvaret, siger lærerformand.

Onsdag klokken 16.30 vil Odense-lærere igen troppe op på Flakhaven i Odense - i forbindelse med byrådets ordinære møde, der begynder klokken 17.

- Vi møder op, fordi vi mangler svar fra borgmester Anker Boye (S). Han har sammen med byrådet et stort ansvar i denne sag. Som bestyrelsesmedlem i Kommunernes Landsforening bakker han op om lockouten, og så siger han samtidig, at det ikke er noget, Odense kan ændre på. Det hænger simpelthen ikke sammen, siger Anne-Mette Kæseler Jensen med tilføjelsen:

- Vi har brug for, at man lokalpolitisk forholder sig til, hvad der foregår, og hvad man gør ved det for at få det løst.

Begge fløje i byrådet har sat lockouten og dens konsekvenser på dagsordenen.

Enhedslisten vil have byrådet til at tage afstand fra de metoder, Kommunernes Landsforening har brugt i forhandlingsforløbet.

Konservative og Venstre foreslår, at de sparede penge skal bruges til nødvendig ekstraundervisning for de ældste elever og til at sikre skoleveje - ikke mindst på Rismarksvej.

Til det siger Anne-Mette Kæseler Jensen:

- Brug kræfterne på at få stoppet lockouten. Elever få ikke undervisning. Vi har en folkeskole, der også skal fungere bagefter. Der skal findes fælles fodslag, og det haster, lyder det fra lærerformanden.

Med udgangen af denne uge har Odense Kommune sparet 16,2 millioner kroner på ikke udbetalte lærerlønninger.

De to skolerelaterede sager er de sidste punkter på byrådsdagsordenen.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.

Mere om emnet

Se alle
4
Løbende lærer: Ikke den samme gnist

Løbende lærer: Ikke den samme gnist

1
Lang lockout: Lærere vil undervise igen

Lang lockout: Lærere vil undervise igen

3
Løfter, der ikke kan holdes: Skoler ville gennemføre afgangsprøver

Løfter, der ikke kan holdes: Skoler ville gennemføre afgangsprøver