Jens Galschiøt inviteres til at lave historisk værk

Odense: Jens Galschiøt med værker over det meste af verden står bag en monumental skulptur, der skal fortælle historien om Aarhus Havn.

Det bliver en skulptur, der er bygget op om et lossesjak og er centreret om et "kaffebræt", hvor et par havnearbejdere modtager et slæng kaffesække fra en kran.

Der er syv personer i skulpturen, der bygges af kobber, bronze og rustfrit stål.Skulpturens grundidé kommer bedst til udtryk med en central placering på Aarhus Havn i det krydsfelt, hvor åen bliver til havn og lige over for "Den Flade Varmestue", hvor Aarhus Stevedore Compagni hver morgen hyrede arbejdere.

Udgangspunktet er en række fotoplancher med typiske arbejdssituationer på Aarhus Havn, koblet med dialog til tidligere og nuværende havnearbejdere. Lige præcis denne situation er et næsten ikonisk billede af det arbejde, der har været udført i århundreder i alle havne.

Skulpturens kunstneriske udsagn er forholdsvis naturalistisk. Netop denne kunstneriske vinkel gør, at skulpturen bliver nem at afkode og giver grundlag for at etablere et folkekært mindesmærke centralt i det nye havnemiljø i Aarhus.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.