Odense køber heroin for tre mio. kr.


Odense køber heroin for tre mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Åbning af klinik med lægeordineret, statsfinansieret heroin i Odense er forsinket, fordi det har været svært at finde stoffet

Odense: Odense bliver en af fem byer i Danmark, der tilbyder stofmisbrugere lægeordineret, statsfinansieret heroin.

Netop indkøbet af heroinen bliver en af de store poster på budgettet. Alene i Odense skønnes det, at der skal indkøbes heroin for tre millioner kroner om året.

Rusmiddelcenter Odense slår 1. januar 2010 døren op til en klinik, hvor Fyns hårdeste stofmisbrugere får hjælp af læger og sygeplejersker til at tage heroin.

- Vi er i fuld gang med at finde ud af at indrette en klinik sikkert for brugerne, personalet og omgivelserne, siger centerleder Birthe Vorsum.

Undervejs et år

Klinikken har været undervejs i mere end et år, siden Folketinget i februar 2008 bevilgede 70 millioner kroner af de såkaldte satspuljemidler til ordningen.

I går aftalte Kommunernes Landsforening og Sundhedsministeriet den endelige fordeling af pengene:

Kommuner, der kan oprette en heroin-klinik, som Sundhedsstyrelsen finder forsvarlig, får penge, nemlig Odense, København, Glostrup, Esbjerg og Århus.

København med flest stofmisbrugere får i omegnen af 30 millioner kroner. Odenses andel bliver cirka 7,5 millioner kroner til etablering, drift og heroin. Heroinen er den største omkostning. Anslået 25-30 fynske misbrugere skal have heroin for cirka 300 kroner om dagen, 365 dage om året. Pris: Cirka 3000.000 kroner det første år.

Afklaring i løbet af året

Sundhedsstyrelsen har haft svært ved at finde et medicinalfirma, der forhandler heroin i de rigtige mængder, forsvarligt pakket og transporteret til den rigtige pris. Også opbevaringen af heroinen skal afklares.

Disse og andre praktiske forhold skal afklares i løbet af de næste måneder, blandt andet ved hjælp af en studietur til udlandet for at se på tilsvarende ordninger.

Klinikken i Odense kommer formentlig til at ligge i nærheden af centrets nuværende behandlingssted i Grønlandsgade.

- Vi prøver at finde plads der for at skåne både brugerne og omgivelserne. Vi ved, at det kan være svært at finde lokaler, fordi folk har mange fordomme, siger Birthe Vorsum.

Odense køber heroin for tre mio. kr.

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce