Odense kan igen få et kongeslot


Odense kan igen få et kongeslot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VISION: Rådmand Søren Møller talte med Kronprinsen om Odense Slot
ODENSE: Den historisk interesserede rådmand Søren Møller (K) kan ikke helt slippe ideen om, at Odense Slot i stedet for at huse kommunale medarbejdere og stiftamtet kan vende tilbage til tidligere tiders brug, nemlig som kongeslot.

I marts i år lancerede Søren Møller - med et glimt i øjet, men også med et gran af alvor - ideen om, at kronprinsparret kan få sommerresidens på Odense Slot.

Uformelle samtaler

Forleden fik han mulighed for personligt at lancere ideen under et par samtaler med kronprins Frederik.

Søren Møller understreger, at der ikke på noget tidspunkt var tale om konkret forhandling eller et decideret tilbud, men rådmanden bekræfter, at han havde uformelle samtaler med Kronprinsen om emnet.

De forløb nogenlunde således:

- Under den officielle modtagelse på rådhuset fortalte jeg kronprins Frederik, at jeg gerne ville have vist slottet frem. Vi var enige om, at der i den stramme tidsplan ikke var tid til det, men Odense Slot er et interessant bygningsværk i relation til, at flere af Kronprinsens forfædre har resideret der.

- Det vidste Kronprinsen godt, og han havde også tidligere på året læst om mit forslag, min vision, fortæller Søren Møller.

Rådmanden havde senere på onsdagen endnu en mulighed for at minde kongehuset om, at Odense Slot er en mulighed for kronprinsparret.

- Da vi sagde farvel efter sammenkomsten på "Dannebrog", takkede jeg Kronprinsen for interessen og sagde, at jeg gerne ville have lov til, hvis det blev muligt, at vende tilbage til det ved en senere lejlighed, siger Søren Møller, der minder om, at tidligere konger har haft slottet, da de også var guvernører over Fyn.

Møller som guide

Hvis det skal være med Søren Møller som guide, i hvert fald i rollen som rådmand, må der ikke gå al for lang tid inden en eventuel fremvisning. Som bekendt stopper den konservative nestor i Odense Byråd med udgangen af næste år.

Men hvem ved. Det kan være det populære kronprinspar kommer til Odense næste år i forbindelse med fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag.

Odense kan igen få et kongeslot

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce