Odense kan få center for miljø og energi


Odense kan få center for miljø og energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En slags eksperimentarium skal få os til at tænke mere på miljøet, siger Lars Chr. Lilleholt (V). El-millioner skal finansiere projektet

ODENSE: Det er ikke nok med pæne ord, fromme ønsker og venlige henstillinger.

Hvis der virkelig skal gøres noget, der batter, for at få os til at forstå, at verden er ved at gå til i skidt og møg, skal vi kunne se det med vore egne øjne.

Det kan gøres med et helt nyt center for miljø og energi i Odense.

Det mener byråds- og folketingsmedlem Lars Chr. Lilleholt (V), der er energiordfører for sit parti i Folketinget.

Han har gennem længere tid arbejdet på de indre linjer med planer om et sådant center og har allieret sig med et arkitektfirma for at få gjort ideen mere konkret.

Som eksperimentarium

- Vi skal som i et slags eksperimentarium vise folk, hvordan tingene hænger sammen. Hvordan isen smelter på polerne, hvor meget det belaster luften, når vi kører i bil, og hvad den enkelte kan gøre for at sætte forbruget af CO2 ned. Det skal være meget konkret og håndgribeligt, siger Lars Chr. Lilleholt.

- Det er vigtigt, at skolerne skal tænkes ind i det her, så alle skoleklasser, for eksempel 8. eller 9. klasse, skal have en dag i centret. Det kendskab og den bevidsthed, eleverne får på den måde, kan forhåbentlig også smitte af på deres forældre.

Miljøbevidstheden skal række så langt, at den også tænkes ind i selve huset, når det skal bygges, mener han.

En idé, som Creo Arkitekter, der er koblet på, helt er med på.

- Mange af de projekter, som vi er involveret i nu, har bæredygtighed som et stort og vigtigt element, siger chefarkitekt Gert Johannesen, Creo Arkitekter.

- Begrebet er meget aktuelt med en nordisk konference om bæredygtighed her i byen senere på året, FN's store klimakonference næste år i København og så Odenses deltagelse på verdensudstillingen i 2010, som også har fokus på miljøet med Odense som cykelby, tilføjer han.

Lars Chr. Lilleholt forestiller sig, at et center for miljø og energi kan laves i samarbejde med universitetet og måske et eller flere firmaer inden for energisektoren, for eksempel Energi Fyn og Fjernvarme Fyn - i det sidste er Lars Chr. Lilleholt formand for bestyrelsen.

Det lille informationscenter i Odense Banegård Center inden for miljø og energi kunne også flyttes til et nyt center, siger Lars Chr. Lilleholt, som anslår, at centret kan bygges for 25-50 millioner kroner.

El-penge

- Jeg ser centret som en del af kommunens miljøpolitik, som vi er ved at formulere. Pengene forestiller jeg mig tages fra de 850 millioner kroner, kommunen har fået ind for salget af Odense Energi. Og jeg vil forsøge at få et sådant miljø- og energicenter ind i forhandlingerne om det nye budget, når vi tager fat på det i løbet af de næste måneder, siger Lars Chr. Lilleholt.

Foreløbig er Energiklynge Fionia, der hører under Udviklingsforum, i gang med at lave et såkaldt forprojekt til centret.

Odense kan få center for miljø og energi

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce