Odense-hostel fortsætter som før: Englænder slår til og køber det

Mark Thompson, englænder med bopæl i Tyskland og med mange års erfaring fra hotelbranchen, har via sit eget nystiftede selskab Bulldog Hotels købt Danhostel ved banegården for otte millioner kroner. Foto: Mark Thompson/Nils Svalebøg

Odense-hostel fortsætter som før: Englænder slår til og køber det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Ja, det var impulsivt, men jeg synes ikke, det er et stort sats, lyder det fra engelske Mark Thompson, der nu - lidt ad omveje - kan kalde sig hostelejer i Odense.

Det lå ikke rigtig i kortene, at engelskfødte Mark Thompson, der bor og har sin familie i Tyskland, skulle ende som ejer af et hostel i Odense. Nærmere bestemt det hidtidige Danhostel Odense City på Østre Stationsvej.

For egentlig var Mark Thompson slet ikke på udkig efter en investeringsmulighed for selv sig, men derimod på jagt efter en ekspansionsmulighed for den tyske hotelkæde B & B Hotels, som han har arbejdet for i en årrække og nu rådgiver som konsulent i kædens bestræbelser på at komme ind på det nordiske marked.

Men så slog historien et par uventede sving.

Mark Thompson
62 år og engelsk af oprindelse.Uddannet revisor.

I 20 år ansat hos AVIS bil udlejning i UK - blandt andet som økonomidirektør.

Flyttede i 2001 til Tyskland, hvor han med egne ord mødte "en charmerende tysk kvinde" og stiftede familie.

Blev i 2003 ansat til at udvikle B & B-hotelkæden, som dengang havde otte hoteller, der ikke kørte særligt godt. I dag har kæden 103 hoteller i Tyskland og over 400 i hele Europa.

Er i dag pensioneret, men arbejder fortsat som deltidskonsulent for B & B Hotels.

I fritiden samler han på gamle engelske biler, passer sin have og går tur med hunden.

Handel gik i vasken

For faktisk var det tidligere hostel omkring årsskiftet på vej til at blive solgt til Martin Færgemann, kendt som tidligere indehaver af Kai Thor Catering i Odense.

Martin Færgemann bekræfter, at han var involveret i budrunden, som han vandt. Og faktisk nåede han at indgå en aftale med Odense Kommune om at købe ejendommen.

- Men præmissen for mit bud ændrede sig, og efter en forhandling blev købsaftalen annulleret i starten af året, forklarer Martin Færgemann.

Dermed var det gamle cityhostel, der er ejet af Odense Kommune, atter ledigt.

I alt havde fire interesserede købere meldt sig på banen, oplyser Odense Kommune, og en af dem var Mark Thompson på vegne af B & B Hotels. Hotelkædens bud var dog ikke højt nok. Men pludselig ringende hans telefon.

- De (Odense Kommune, red.) vendte tilbage til mig og spurgte om, jeg stadig var interesseret, fordi der var gået noget galt med den anden handel. Og det var jeg bestemt, fortæller han.

Nej tak fra hotelkæde

Dermed var vejen banet for, at B & B Hotels kunne købe stedet. Men så tog sagen en ny uventet drejning.

For hotelkæden var pludselig ikke længere interesseret, fordi man i mellemtiden var nået frem til, at det tidligere hostel med sine 39 værelser er lidt for småt.

Men Mark Thompson havde forelsket sig i stedet og i Odense. Og han havde fået en god og tillidsfuld kontakt med en dansk mægler, Frans Barkler fra Colliers.

- Og når det så ikke var det rette for B & B Hotels, så tænkte jeg: Lad os selv købe det. Og så afgav jeg et tilbud, og nu er jeg så ejer af stedet, fortæller han og slår en høj latter op.

Salgsprisen lød på otte mio. kroner, oplyser Odense Kommune. Direkte adspurgt, om ikke det virker som en lidt impulsiv beslutning, svarer Mark Thompson:

- Det er fair at sige, at det var impulsivt. For det var det. Men jeg stoler på mine egne vurderinger, og jeg er sikker på, at med placeringen i byen og med kvaliteten af bygningen, så tror jeg i det lange løb, at det ikke er noget, der taber sin værdi.

- Så ja, det var impulsivt, men jeg synes ikke, det er et stort sats.

Fortsætter som Danhostel

Efter købet var den nye engelske ejer gået i gang med at forberede, at han selv skulle stå for at skyde sin nyerhvervelse i gang som hotel.

Men så blev han kontaktet af ægteparret Larsen, der de sidste seks år har drevet Danhostel Odense Kragsbjerggaard på Kragbjergvej. De var interesserede i en forpagtningsaftale, og det kunne Mark Thompson også godt se fornuften i.

- Jeg må sige, at hvis det var tættere på, hvor jeg boede, så havde jeg helt sikkert kastet mig over at få det i gang selv. Men det er ret langt væk, da jeg jo bor i Tyskland. Og ægteparret Larsen dukkede op og virkede flinke og dygtige. Så det gav god mening, fortæller han.

Og på den måde - efter en række af tilfældigheder - ender det nu med, at det tidligere Danhostel fortsætter som Danhostel - bare med nye folk bag roret.

- Vi regner med at åbne omkring 1. juni, oplyser Leif Larsen, den nye forpagter.

Han kan berette om massiv fremgang i antallet af overnatninger på det andet Danhostel, Kragsbjerggaard, som han og fruen driver.

- Sidste år havde vi 32.000 overnatninger. Det er rekord, fortæller han - og derfor tror han på, at det nye sted også vil få succes.

- Det er tæt på banegården og den kommende letbane, og det kan noget andet end det sted, vi driver i forvejen. Nu får vi flere muligheder, også i forhold til backpacker-turisme, siger en glad Leif Larsen.

Mark Thompson siger, han på vegne af B & B Hotels stadig jagter en egnet lokalitet i Odense som led i den påtænkte nordiske ekspansion. Men det skal være et større sted - gerne med plads til at lave 100 til 150 værelser.

- Cortex Park er en mulighed, men ideelt set ville jeg foretrække noget mere centralt. Vi har en aftale i København og er tæt på en aftale i Aarhus. Vi kigger på Odense, og jeg tror rigtigt meget på det. Jeg kan virkelig godt lide Odense. Det er en rigtig dejlig by, som udvikler sig ekstremt godt, når jeg ser på, hvad der sker ved havnen og i bymidten og i Cortex Park, lyder det fra Mark Thompson.

Selv beholder han en lejlighed i sin nye bygning til brug for egen familie.

- Så kan vi bruge den, når vi i fremtiden besøger Odense, siger han og slår fast, han er glad for, hvordan det hele er endt.

- Glad er det helt rigtige ord. Jeg er rigtig tilfreds.

Odense-hostel fortsætter som før: Englænder slår til og køber det

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce