Odense giver private royal reklame


Odense giver private royal reklame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

klage: Kommunens hjemmeside beskyldes for urent trav i forbindelse med Kronprinsparrets besøg
En klage over reklamer i forbindelse med Kronprinsparrets besøg i Odense får næppe konsekvenser for Odense Kommunes hjemmeside før den royale visit er slut i morgen aften.

Det er forfatteren Kristian Kristiansen, der mener, at den topaktuelle hjemmeside er forsynet med adskillige ulovlige reklamer. Han har derfor klaget til Det Kommunale Tilsyn for at få sin sag prøvet.

- Jeg er ikke så naiv at tro, at Odense Kommune kunne finde på at reagere eller give mig et svar allerede inden i morgen. Jeg har valgt at gå direkte til tilsynet for at få en principiel afgørelse.

- Har kommunen lov til at lave internetreklame for kommercielle virksomheder på sin hjemmeside eller ej. Skal det være muligt at klikke sig direkte ind på Restaurant Skovens og Odense Marcipans hjemmesider, spørger Kristian Kristiansen.

Hos Odense Kommune får henvendelsen ingen konsekvenser.

- Er man nede på et fnidder-niveau?

- Det vil jeg nok mene, og det har aldrig været vores mening at favorisere nogle virksomheder fremfor andre. Vi har blot ydet en service ved at videregive saglige oplysninger, siger stadsdirektør Jørgen Clausen.

- Men alligevel er det måske på kant med loven?

- Det må tilsynsrådet vurdere, når sagen behandles. Personligt mener jeg ikke, de her links på vores hjemmeside er på kant med kommunalfuldmagten, siger stadsdirektøren. Han henviser til Nordjyllands Amt, som har kunnet henvise til links, uden det er blevet betegnet som ulovligt.

- Vi skal også lige huske, at hjemmesiden har denne ekstra hjælpsomhed over for pressen frem til fredag. Så ligner siden sig selv igen, siger stadsdirektøren.

- Har klagen ødelagt festhumøret på rådhuset?

- Bestemt ikke. Vi glæder os stadig lige meget til besøget i morgen, siger Jørgen Clausen.

Om klagen fra Kristian Kristiansen skyldes, at han i virkeligheden ikke er alt for begejstret for de kongelige, kan den odenseanske forfatter ikke bekræfte.

- Decideret imod kongehuset, nej, men har der ikke været kongerøgelse nok. Man kan altså også få for mange vitaminpiller, siger han.

- Er du nede i fnidderafdelingen. Trods alt er det bare nogle ting, man kan klikke på og om en uge, er det hele væk igen?

- Det er rimelig principielt ment. Og så er det en uskøn sammenblanding af offentlige og private interesser, siger han.

- Ødelægger du ikke noget af glansen ved besøget med din klage?

- Nej, tværtimod.

- Netop ved at bringe en masse kommercielt til torvs i forbindelse med Frederik og Marys besøg, går noget af magien tabt. Og det er heller ikke misundelse over, at ikke at være med i første række. Lad blot dem, der gerne vil gnubbe skuldre med de kendte gøre det. Det går der ikke noget af mig for, siger Kristian Kristiansen.

Odense giver private royal reklame

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce