To chefer, der begge har været i uvejr, er blevet sagt op. Der er brug for andre ledelsesprofiler, mener Børn- og Ungeforvaltningens direktør efter afskedigelse af børnefamiliechef og institutionschef.

Odense: Sent torsdag aften sprang lidt af en bombe, da Odense Kommune meddelte, at to chefer i Børn- og Ungeforvaltningen fyres.

Det drejer sig om børnefamiliechef Lone Tue Hansen og institutionschef Britta Carl.

Begge chefer har været i søgelyset i sager, hvor Odense Kommune har været under voldsomt pres og fået stor kritik i offentligheden.

Brug for andre profiler

Administrerende direktør Jimmy Streit i Børn- og Ungeforvaltningen siger i forbindelse med opsigelsen af de to chefer.

- Arbejdet med børn og unge i Odense er midt i meget store forandringer - både organisatorisk og fagligt. Jeg har vurderet, at der fremover er brug for andre ledelsesprofiler for succesfuldt at kunne indfri de krav og forventninger, forvaltningen står overfor.

Tilfreds med arbejdet

Som det ofte sker i den slags sager, afsluttes meddelelsen med en besked fra direktøren om, at man - trods en afskedigelse, der offentliggøres en sen torsdag aften - har været tilfreds med de to chefers arbejde.

Jimmy Streit siger nemlig:

- Det ligger mig stærkt på sinde at understrege, at både Lone og Britta loyalt har udført og leveret ledelsesmæssige resultater igennem mange års ansættelse.

- De er begge respekteret i organisationen og kendt som værende fagligt dygtige og engagerede chefer.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.