Pilot Bo Rønnow og pressefotograf John Fredy havde ikke det mindste besvær med at krydse Odense fra nord til syd og fra øst til vest.

Havnebadet i Odense har ikke haft det godt med vejret og er bagefter.

I løbet af denne uge var der rejsegilde, men faktisk var det indtil for nylig planen, at bassinet skulle være klar i foråret 2016. Nu tales der om sommeren. Altså dog i år.

Bassinet er 33 meter og får en dybde på mellem 0,8 meter og 2,0 meter. Der bliver ingen vippe. Den ville alligevel udgøre en sikkerhedsrisiko, og to meters dybde er i øvrigt ikke nok.

Omkring havnebadet bliver der omklædningskabiner - dem man kan se som en lille husrække på kanten af bassinet.

Der er brus og garderobe, og der laves også en sauna. Den vil givetvis være attraktiv i den kolde tid, hvor det er planen også at holde åbent.

Prisen for de våde herligheder har efterhånden sneget sig op på 35 millioner kroner. Der blev senest givet en ekstrabevilling på 10 millioner kroner.

Klor og unge naboer

Hvor havnebadene i Fyns kystbyer er i åbent saltvand, er Odenses Havnebad blot et friluftsbad, der er bygget i en havn. Det bliver vandværksvand med salt og klor, der skal fryde de badende.

Lige ved siden af havnebadet på Stenfiskerkajen er funderingen af et større boligbyggeri i gang.

Det er Civica, som er bygherre for et projekt, der resulterer i 178 moderne ungdomsboliger. De første skulle være klar til indflytning i august om et år, og de sidste først i begyndelsen af 2018. Byggesummen er anslået til cirka 200 millioner kroner. Altså mere end en million kroner pr. bolig.

Der har været indsigelser mod byggeriet fra lokale, som mente, at der ville være skyggeproblemer med ungdomsboligerne. Men deres placering yderst mod nord på kajen gør, at generne er begrænsede i forhold til andre boliger.

Thrige-opgravningen

Ved Sct. Albani Kirke og op til Overgade skal der laves arkæologiske udgravninger, og det er planen at fjerne den gamle p-kælder under Fisketorvet. Her skal der bygges en ny kælder med p-pladser i to etager. Samtidig med at arbejdet her går i gang, bliver der åbnet 500 p-pladser i det område, hvor der i dag er hul.

Der kommer nye betondæk på og fundamenter både til bygninger og til letbanen. Langs HCA-kvarteret og op til Østre Stationsvej. Hvordan man præcist skal køre og parkere, er det nemmest at finde ud af ved at tjekke http://apps.odense.dk/nyeveje/ ruteplanlæggeren, som Odense Kommune holder aktuel og ved lige.

Mens der er blokeret for gennemkørende biler allerede nu, vil man under hele byggeperioden frem til 2019-2020 kunne komme gennem bymidten på cykel.

Odeon, Odenses nye musik- og teaterhus kan ses på byggepladsen, og hvis det går, som man håber på, er der indvielse ved årsskiftet 2016-2017. En forudsætning, for at Odeon kan benyttes, vil være de p-pladser, som der i september åbnes til.

Letbane og Benedikts Plads

Albanigade overgiver sig aldrig, har nogle af de forretningsdrivende i gaden pro- klameret, men midt i byggerodet på Benedikts Plads har de det stramt med byggerodet. Der flyttes forsyningsledninger, så vejen er klar til letbanen.

Der er ensrettet, så man kun kommer ind i Benediktsgade fra Albanigade.

Det betyder, at man skal tage en omvej fra Nyborgvej, hvis man har et ærinde på pladsen - for eksempel på Albani Apotek.

Også grillbaren midt på pladsen føler sig under angreb fra alle sider. Det stilner dog nok af i løbet af maj, hvor forholdene ventes at normalisere sig på pladsen.

Men så forskyder byggeriet sig til andre steder på letbane-projektet, og det vil være ruteplanneren http://apps.odense.dk/nyeveje/, som man skal tjekke for at finde en vej gennem byggerier og gravning.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.

Mere om emnet

Se alle
5
Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Letbanen rykker ind på Middelfartvej

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

Et stykke af Højstrupvej bliver ensrettet

En del af Ejlskovsgade lukkes