Odense fordobler tigerbestanden

Det er hun tigeren her, som i fremtiden skal dele bur med Igor.
Foto: Ostrava Zoo

Odense fordobler tigerbestanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Odense Zoo får snart et nyt medlem af bestanden, når tjekkisk tiger tjekker ind

Der bliver en ekstra grund til at tage i Odense Zoo fremover, når den fynske have får en prominent beboer.

Direkte fra Ostrava Zoo i det allermest østlige Tjekkiet ankommer onsdag i næste uge en huntiger, der fremover skal være bofælle, og mulig mage, med Odense Zoo’s nuværende hantiger, Igor, som kom til Odense i 2008.

For den zoologiske have er det en sejr endelig at have fået en mage til hantigeren.

- Det er en proces, der har været i gang længe. Lige siden vi fik vores hantiger, har vi ønsket os en hun, siger zoolog og souschef i Odense Zoo, Bjarne Klausen.

The perfect match

At jagten på en egnet huntiger har taget så længe skyldes, at hantigeren Igor har særdeles gode gener og derfor var det vigtigt at finde en tilsvarende hun:

- Fordi vi er med i et avlssamarbejde, der skal reddede truede dyrearter, har det været vigtigt at finde en tilsvarende hun, men det er lykkedes nu. Faktisk er det en en mand fra London, der har sørget for at finde lige netop den her hun til os, fortæller Bjarne Klausen.

Med hjertet i halsen

Når den tjekkiske tiger ankommer til Odense får den nogle dage alene, før den bliver sluppet løs i indhegningen, hvor Igor på nuværende tidspunkt er enerådig hersker.

- Man skal altså ikke komme rendende på torsdag, hvis man vil se den nye tiger, fastslår Bjarne Klausen, som har nerverne uden på uniformen omkring sammenslusningen af dyrene.

- Når man lukker den slags dyr sammen, så er det bare at lukke øjnene og krydse alt, hvad der kan krydses, siger Bjarne Klausen.

Tigeren bliver transporteret herop fra Tjekkiet i en tigersikker kasse, der skal sørge for, at flytningen forløber uden vanskeligheder.

Odense fordobler tigerbestanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce