Aflagte skraldespande skal på en længere sørejse til Rustavi i Georgien

Hvad gør man med 1500 skraldespande af ældre model, som ikke mere bruges i Odense?

Odense Renovation A/S har valgt at forære skraldespandene til byen Rustavi i Georgien. De er ved at blive pakket og skal via søvejen på en lang rejse til Georgien, der i fugleflugtslinje ligger 3000 kilometer mod sydøst.

Kontakten mellem den georgiske by og Odense Renovation kom i stand, da en gruppe medarbejdere fra Rustavi i 2011 var på en uges studieophold hos det kommunalt ejede renovationsselskab. Gæsterne skulle samle inspiration og viden til en kombineret losseplads og sorteringsanlæg.

I 2012 var Odense Renovation på genbesøg for at kigge på anlægget, og her opstod ideen om at genbruge Odenses spande.

Odense Renovation deltog i samarbejde med Cowi i projektet med træning og uddannelse af personale.

Rustavi betaler selv for transporten. Med i containeren er også kasser med aflagt arbejdstøj til de lokale skraldemænd.

- Det er ikke første gang, Odense Renovation sender donationer til udlandet. På den måde hjælper vi andre lande, hvilket passer med vores vision om ikke kun at være en miljømæssig forsvarlig - men også en social ansvarlig virksomhed, siger Claus Hammerich, der er kommunikationschef i det odenseanske renovationsselskab.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.