Take away-markedet i Odense boomer. Hver femte odenseaner har det seneste år bestilt take away via Just Eats app, viser Just Eats egen undersøgelse, foretaget af Quantics. Konkurrencen fra Wolt hilses velkommen af den helt store spiller på markedet.

Just Eat, som hidtil har været den største spiller på take away markedet i Odense, ser ingen problemer i, at konkurrencen om kunderne, der bestiller mad fra en af byens restauranter via en telefon app, nu er skærpet.

Det er nemlig i stigende grad populært at bestille mad hos restauranterne i Danmark, og i Odense boomer markedet ifølge Industrirapporten for 2017 i særlig grad. I Odense voksede take away markedet 27 procent mere end i resten af Danmark ifølge rapporten.

- Take away-markedet i Danmark er i kraftig vækst, og vi oplever, at Odense er en af de byer, hvor take away for alvor er blevet en stor del af hverdagen. Inden for de sidste 12 måneder har hele 20 procent af indbyggerne i Odense faktisk bestilt take away via Just Eat. Så man må sige, at odenseanerne har fået smag for god take away. Og med et marked i så kraftig vækst, er konkurrence selvfølgelig altid sundt, siger Mikkel Pedersen, Marketingdirektør hos Just Eat.

Hele Danmark er med

Just Eat har 121 restauranter tilknyttet app'en i Odense og ikke nok med, at hver femte odenseaner har bestilt mad via app'en det seneste år. Tallet er også stigende ifølge firmaets egne tal.

I hele Danmark voksede markedet med 6,65 procent ifølge industrirapporten.

Just Eat og Wolt er direkte konkurrenter på den måde, at begge firmaer tilbyder restauranterne en løsning, hvor maden kan bestilles via en app eller en hjemmeside. Her har kunderne sine kort- og adresseoplysninger tastet ind, så man ikke hver gang skal udfylde sine oplysninger. Man kan desuden se den række af restauranter, man kan få leveret fra, så man som kunde ikke skal slå de enkelte restauranter op og selv bestille.

Både Wolt, Hungry.dk og Just Eat tilbyder også at levere maden. Hos Just Eat og hos Hungry.dk er det forskelligt, hvem der leverer. Nogle gange er det restauranten selv, andre gange et eksterne leveringsfirma - hos Hungry er det fynske DeliverIt, der kommer med maden. Hos Just Eat og hos Hungry.dk kan restauranterne også vælge, at maden skal hentes i restauranten.

  • Jensen_Stine_Jessen_(2015)_024

    Af:

    Jeg er journalist på Fyens Stiftstidendes redaktion i Odense. Jeg skriver om stort og småt i Odense Kommune. Mit særlige stofområde er ældre- og handicap-politik. Jeg er uddannet fra Journalisthøjskolen i Århus, og jeg har desuden en bachelor i dansk og statskundskab fra Københavns Universitet. Jeg bor i landsbyen Vindinge uden for Nyborg med min mand og vores tre børn.

Mere om emnet

Se alle
Ny cykelbudtjeneste vil levere mad til din hoveddør

Ny cykelbudtjeneste vil levere mad til din hoveddør