Odense-embedsmænd erkender fejl: Glemte at høre naboer om ny reklameskærm

Ikke alle naboer blev hørt, som de skulle have været, erkender By- og Kulturforvaltningen, der holder til på Odense Slot.

Odense-embedsmænd erkender fejl: Glemte at høre naboer om ny reklameskærm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

- Vores system havde ikke udpeget alle relevante matrikler, lyder forklaringen fra afdelingschef.

950 borgere i omegnen af Odense Idrætspark er blevet partshørt i sagen om mulig opsætning af en lysreklame over hovedindgangen.

Det til trods har Byggesag, der skal behandle ansøgningen, glemt at høre den nærmeste nabo overhovedet, nemlig spejderbevægelsen Sct. Georgs Gilderne i Odense, som holder til i bygningen lige på den anden side af Højstrupvej skråt over for idrætsparken.

Først fire dage før den oprindelige frist for at gøre indsigelse, som var sat til den 20. november, hørte Sct. Georgs Gilderne ad omveje fra en nabo om høringen, der var i gang.

Det fik stadsgildemester Kay Lauridsen til at kontakte By- og Kulturforvaltningen.

- Vi er meget utilfredse med sagsforløbet og forstår ikke, at forvaltningen undersøger deres byggesager så dårligt, skrev han i en mail, avisen er i besiddelse af.

Afdelingschef erkender fejl

Avisen har rettet henvendelse til kontorchef i Byggesag Brian Brandt Bundsgaard for at få en forklaring.

Han har sendt forespørgslen videre opad i systemet til Charlotte Moosdorf, der i dag er fratrådt sin stilling af andre årsager, men som på det tidspunkt var afdelingschef for Erhverv og Bæredygtighed. Hun erkender i en mail til avisen, at der er sket en fejl.

- Den 20. november blev forvaltningen opmærksom på, at vores system ikke havde udpeget alle relevante matrikler, da to mindre matrikler med få ejere/beboere ikke var blevet hørt, herunder Sct. Georgs Gilderne. Det rettede forvaltningen op på ved at sende partshøring til de to matrikler den 20. november 2017, oplyser hun.

På grund af fejlen blev fristen for at gøre indsigelse udskudt til 8. december, tilføjer Charlotte Moosdorf.

Det i øvrigt ikke første gang, Byggesag glemmer at foretage nabohøring. Også i september måtte Byggesag offentligt erkende at have glemt at foretage en lovligpligtig naboorientering. Det var i en sag fra Englandsgade på Odense Havn, hvor en hel boligblok lige over for et allerede igangsat byggeri ikke var blevet hørt.

- Ifølge planlovens regler for naboorientering, så burde der have været gennemført en nabohøring, lød dengang erkendelsen fra kontorchefen i Byggesag Brian Brandt Bundsgaard.

Odense-embedsmænd erkender fejl: Glemte at høre naboer om ny reklameskærm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce