Odense Zoologiske Have har over tusind gæster i snit om dagen. Rekordsalg af årskort, som giver mange ekstra fordele. En af dem er at slippe for køen udenfor zoo.

Ikke færre end 47.000 personer har valgt at blive årsvenner med Odense Zoologiske Have og har købt kort til haven i 2017. Det er rekord. Samtidig er besøgstallet røget betragteligt i vejret. Ikke siden rekordbesøget i 2013 har der været så mange gæster i haven på årsbasis. I snit har der være tusind inde at kigge på dyr hver eneste dag.

Årskortet er det store trækdyr. Dels er der solgt mange kort, og dels øger det besøgstallet, fordi man kan aflægge haven besøg ad libitum.

På særlige datoer kan et zoo'ven-årskort give gratis adgang til en ekstra person, og det giver også større aktivitet i tælleapparaterne.

Blandt de nye 2017-tiltag i haven har været anlægget til de røde pandaer. De førte en noget stedmoderlig tilværelse, men har nu fået et nyt anlæg, som bedre viser deres levevis. Kænguruerne har også fået et anlæg, hvor publikum har kunnet komme tættere på pungdyrene.

Zoo bestræber sig på at tilbyde særlige aktiviteter, som hænger sammen med årstiderne. Der har lige været lys, gran og juleunderholdning, og der sker nyt med blandt andet dyreunger i påsken. Foråret er sæsonen, hvor mange af dyrene får unger. Andre årstider har zoo også taget til sig. Traditionen med halloween er en af dem.

Til den nye sæson er zoo godt i gang med at ændre det sydamerikanske anlæg. Der kommer nye dyrearter, og den sydvestlige ende af haven revitaliseres. En tradition holder haven også fast i, også selv om den ikke altid bliver modtaget positivt overalt. Dyret på vrangen kalder haven selv de sessioner, hvor et eller flere dyr "obduceres" foran publikum. Der har været lejlighed til at se indenfor i for eksempel en død løve eller en død kamel.

Et årskort koster 400 kroner for voksne. En billet koster 180 kroner. Det særlige vennekort er lidt dyrere. Det koster 450 kroner.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist og reporter hos Jysk Fynske Medier. Fyens Stiftststidendes Odense-redaktion. Interview og reportage. Tager også en del billeder og film.