Odense byder op til debat om nye trafikvaner


Odense byder op til debat om nye trafikvaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Frem til 27. oktober er der høringsfrist på Odenses nye mobilitetsplan. Planen skal flytte trafikanter fra bilerne og over i andre transportformer

Færre skal vælge bilen og flere skal gå, cykle og bruge offentlig transport.

Det er den målsætning for fremtiden, byrådet vedtog for Odense med den tidligere Trafik- og mobilitetsplan fra 2009, og til at hjælpe den udvikling på vej barsler Odense Kommune nu med en ny plan med navnet "Mobil i Odense 2014-2015". Planen stiller skarpt på, hvordan trafik flyttes væk fra bilerne og over i andre transportformer, og på hvordan bilen som transportmiddel kan bruges på en smartere måde.

Planen, der indeholder et katalog med 34 konkrete tiltag, er nu sendt i offentlig høring frem til 27. oktober, hvor borgerne har mulighed for at komme med idéer, kommentarer, kritik og forbedringsforslag.

By- og kulturrådmand Steen Møller (K) forklarer i en pressemeddelelse, at mobilitet handler om vaner.

- Mobilitet handler om, at vi skubber til vores kendte vaner og skaber nye. Ved at ændre vaner, kan vi skabe bedre plads på vejene, undgå trængselsproblemer og i sidste ende dyre investeringer i infrastrukturen.

- Derfor ser jeg med forventning frem til, at vi med planens tiltag kan udforske nye og alternative måder at transportere os på. Det handler om at vælge den rigtige løsning afhængig af tid, sted og formål.

Af Trafik- og mobilitetsplanen fra 2009 fremgår det, at målsætningen er at reducere bilkørslen i Odense Kommune med 25 procent senest i 2025, mens 200 procent flere skal benytte kollektiv transport i forhold til i 2007. Samtidig skal cyklisme og gåkultur fremmes.

Odense byder op til debat om nye trafikvaner

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce