I sit arbejdsliv har han været optaget af byens yngste, nu bliver han det af de ældste. Risingskolens forhenværende leder Johnny Rasmussen er nyvalgt formand for Ældrerådet.

Han gider ikke være bestyrer af en brokkasse, men hellere af et organ, der skal gøre tilværelsen bedre for de 40.000 odenseanere, der har rundet de 60.

Et tæt kampvalg om formandsposten i det nyvalgte Ældreråd er endt i en udskiftning, og efter nytår vil det være 68-årige Johnny Rasmussen - tidligere skoleleder på Risingskolen - der er i front for rådet.

- Jeg har altid interesseret mig for samfundet og mine medmennesker, og Ældrerådet er et godt sted at være med til at præge de vilkår, der gælder på området, mener han.

- Vi har et fantastisk samfund, vi skal passe på, men der er også plads til forbedring, understreger Johnny Rasmussen.

Han er optaget af at få bygget seniorbofællesskaber, der kan mindske ensomhed. Han ønsker sig endnu mere Seniorhus. Der skal være færre tåbelige, snærende regler og tidskrævende dokumentation og mere tillid til plejepersonalets sunde fornuft. Og så vil han bruge tid på demensområdet, hvor både de ældre og deres pårørende har brug for mere og bedre hjælp, end de får i dag.

Formand puster ud

Og selv om Johnny Rasmussen ikke orker bunker af brokkeri, så vil han holde fast i den direkte facon, han var kendt for at have som skoleleder, hvor han tit tog del i den offentlige skoledebat og kritiserede både kommune og politikere for at svigte, mangle mod og meget andet.

- Sådan bliver jeg også som formand for Ældrerådet. Folk skal have ros og anerkendelse, men de skal også have at vide, når de laver noget lort. Vi skal huske, at vi er et høringsorgan, og derfor skal vi i en positiv og konstruktiv - men også kritisk - dialog med byrådet. Politikere er også mennesker, der skal bibringes nye vinkler, siger han, der ser frem til at lære ældre- og handicaprådmanden at kende.

Det er Konservatives Søren Windell, der ikke kun er ny som rådmand, men også som byrådspolitiker. 

- På den måde er vi to nye folk, der skal finde hinanden. Det skal vi gå ind i med åben pande, og mit indtryk er, at han (Søren Windell, red.) har et godt menneskesyn. Og det er det, der er altafgørende, når glasuren preller af, påpeger Johnny Rasmussen.

Han afløser Merete Helgens, der har været del af Ældrerådet, siden det blev oprettet, og som de seneste fem år har været formand. Hun er genvalgt med det højeste antal personlige stemmer, men tabte altså - ligesom Jan Radoor - kampvalget til Johnny Rasmussen.

- Der er et flertal for, at der skal ske noget nyt, og det er helt fornuftigt, at der kommer nye og yngre kræfter til. Så kan jeg puste lidt ud efter nogle spændende, men også hårde år, siger Merete Helgens.

- Men jeg læner mig ikke tilbage. Sådan er jeg ikke som type. Jeg vil hjælpe med at klæde de nye på, og jeg vil blande mig, hvor jeg kan, konstaterer hun.

Også næstformandsposten var der kamp om. Det valg vandt den nuværende næstformand Dagmar Andersen.

  • Ahlmann-Jensen_Camilla_(2015)_013

    Af:

    Journalist på Odense-redaktionen, hvor jeg de fleste dage skriver om børne- og ungepolitik. Jeg blev uddannet journalist fra Syddansk Universitet i 2006 og har skrevet ord i aviser som Politiken og Nyhedsavisen, inden jeg i 2007 tog fat på Fyens Stiftstidende. Jeg bor i Odense sammen med min kæreste og vores to døtre.