Odense: Tidligere regionsrådsmedlem vandt radikalt kampvalg

Efter som regionsrådsmedlem blandt andet at have haft fokus på sundhedsvæsenet træder 63-årige Kristian Grønbæk Andersen nu ind i det organisatoriske partiarbejde som nyvalgt formand for Odense Radikale Venstre. Arkivfoto: Mette Mørk

Odense: Tidligere regionsrådsmedlem vandt radikalt kampvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

63-årige Kristian Grønbæk Andersen er ny formand for Odense Radikale Venstre efter flere års politisk karriere i amts- og regionsråd.

De måtte ud i et kampvalg, Odenses Radikale Venstre, da de i denne uge skulle finde afløseren for formanden gennem de seneste 16 år Thorkild Maarbjerg.

To kandidater havde på forhånd meldt sig, og det blev en erfaren herre, der hentede flertallet af medlemmernes stemmer.

63-årige Kristian Grønbæk Andersen vandt således valget og titlen som ny formand. Han har været medlem af Radikale Venstre, siden han var ung, og har været folkevalgt siden 2001. Dengang overtog han det radikale mandat i Fyns Amtsråd efter amtsborgmester Karen Nøhr, og da amterne senere blev nedlagt i 2006, fortsatte han sit politiske arbejde i regionsrådet.

Dér var han medlem frem til 2017, hvor han ikke genopstillede. Nu skal han så i stedet lægge kræfter og engagement i det organisatoriske arbejde i partiet, som i børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen har et enkelt byrådsmedlem, men ingen folketingsmedlemmer valgt på Fyn.

Store sko at fylde ud

- Jeg glæder mig til den store og spændende opgave, det er at overtage formandsposten i Odense Radikale Venstre. Det er store sko at udfylde, når jeg skal tage stafetten videre fra Thorkild Maarbjerg. Jeg glæder mig over, at jeg har en stærk bestyrelse at læne mig op ad og inddrage i arbejdet, siger Kristian Grønbæk Andersen.

- Vi har også et stærkt kandidatfelt af folketingskandidater, som skal ud og kæmpe for, at et radikalt mandat igen falder på Fyn, bemærker han.

Det gælder Rasmus Helveg Petersen, Camilla Hersom og Anne Skau Styrishave.

Kristian Grønbæk Andersen, der til formandsvalget blev udfordret af 36-årige Zeb Meier Wats, har en kandidat i økonomi fra Aarhus Universitet, arbejdede i mange år hos Fionia Bank og er i dag ansat som lektor på Erhvervsakademiet Lillebælt.

Ud over Kristian Grønbæk Andersen består den odenseanske, radikale bestyrelse nu af Joan Lynge Hansen, Louise Bek Vegeberg, Bjørn Bjerrehøj, Peter Kragh Hansen, Marek Bang Poulsen, Ann-Sophie Knudsen, Andreas Hedelund Lausen og Svend-Erik Runge Pedersen.

Odense: Tidligere regionsrådsmedlem vandt radikalt kampvalg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce