Ansatte i Odense Kommune har i gennemsnit 13,1 sygedage. Målet er inden 2017 at skære to dage af.

Lige så sikkert som amen i kirken er det, at Odense Kommune - og dermed byrådet - år efter år har fokus på, at sygefraværet skal falde.

Næsten lige så sikkert er det også, at det kniber med at omsætte de flotte ord til noget, der virkelig batter.

Fra 2014 til 2017 er målet at skære to dage af det gennemsnitlige sygefravær, så det kommer ned på 11,1 sygedage per år.

Fra 2014 til 2015 skete der ikke et fald, nærmere en marginal stigning, så de knap 14.000 medarbejdere i gennemsnit er syge 13,1 dage.

Det fremgår af Odense Kommunes regnskab for 2015.

Kommunen arbejder på at nedbringe sygefraværet ved for eksempel tæt opfølgning og samtaler med syge medarbejdere, så de hurtigere kan vende tilbage.

19 sygedage per år

Tilbage i 2008 var det gennemsnitlige sygefravær hos Odense Kommunes medarbejdere helt oppe på 19 arbejdsdage.

Det tal skal dog - som megen anden statistik - tages med et vist gran salt, fordi kommuner tidligere - i modsætning til private arbejdspladser - indregnede alle dage i en sygdomsperiode, også weekender og helligdage.

En sygeperiode fra for eksempel torsdag til tirsdag talte altså fem sygedage, mens det hos private arbejdsgivere kun talte de tre hverdage.

  • Michael Bager

    Af:

    Jeg er politisk reporter på Odense-redaktionen med fokus på byrådet og løfter mange andre Odense-historier - med et lille sidespeciale i parkeringsforhold. Droppede efter eget ønske en plads i bladets ledelse for at blive aktiv reporter. Golf er en stor fritidsinteresse, og når der er tid, skriver jeg om emnet - både om lokale forhold og golf på verdensplan. Jeg er gift og har to voksne børn.