Odense: Stadsarkitekt på dagsordenen til marts-april

- Med en stadsarkitekt slipper vi for at falde for fristelsen til at lade os styre for meget af økonomi og glemme historien, siger Susanne Crawley Larsen (R), der har sørget for, at debatten om en stadsarkitekt inden længe kommer op io Økonomiudvalget. Arkivfoto

Odense: Stadsarkitekt på dagsordenen til marts-april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Syv måneder efter, at Susanne Crawley Larsen (R) stillede forslag om at ansætte en stadsarkitekt i Odense Kommune, skal Økonomiudvalget drøfte det.

Det var nybyggeriet i byen, der i august fik Odenses radikale børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen til at interessere sig for, hvordan byen ser ud. Hun foreslog kollegerne i byrådet, at der blev sat en undersøgelse i gang om ansættelse af en stadsarkitekt, som kan danne sig et overordnet blik for byens udvikling frem for at overlade det til investorer og pengemænd udefra.

Men sagen om nedrivningen af Åhaven på adressen Faaborgvej 390 har fået hende til at genoptage interessen.

- Det er netop den slags sager, som viser, at der er behov for en stadsarkitekt. Det vækker jo til eftertanke, når forvaltningen overlader sådan en vigtig beslutning til syv lægfolk, for det er jo, hvad vi politikere er i den forbindelse. Og så bliver beslutningerne taget tilfældigt. Vi har jo lært lektien i Odense, da vi i sin tid brød et kvarter ned for at anlægge Thomas B. Thriges Gade, siger Susanne Crawley Larsen.

Netop af den grund ser hun frem til at få behandlet emnet om en eventuel kommende stadsarkitekt i Økonomiudvalget. Det skal efter sigende ske 13. marts eller 4. april i år.

Det vækker jo til eftertanke, når forvaltningen overlader sådan en vigtig beslutning til syv lægfolk, for det er jo, hvad vi politikere er i den forbindelse. Og så bliver beslutningerne taget tilfældigt.
Susanne Crawley Larsen (R)

På By- og kulturudvalgets dagsorden

- Det er ikke ligefrem hurtigt i betragtning af, at jeg foreslog det i august, men på den anden side er det ikke glemt. Og jeg har lært, at det er bedre at være grundig med det, man beslutter, end at tage forhastede beslutninger. Også selv om det er ubekvemt, at der nu igen opstår en situation, hvor det ville have været rart at have en stadsarkitekt. Med en stadsarkitekt slipper vi for at falde for fristelsen til at lade os styre for meget af økonomi og glemme historien, siger Susanne Crawley Larsen.

Når sagen er behandlet i Økonomiudvalget, kommer den ugen efter op på mødet i By- og Kulturudvalget.

Odense: Stadsarkitekt på dagsordenen til marts-april

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce