Nyankomne flygtninge skal hurtigt i job og lære dansk.

Det er en af hjørnestenene i den nye integrationsstrategi, som politikerne i Beskæftigelses- og Socialudvalget netop har vedtaget.

Den samler de hidtidige strategier og politikker om integration, mangfoldighed og tiltrækning af kvalificeret arbejdskraft og skal forhindre, at der sker en gentagelse af fortidens fejl. Odense har nemlig i dag en gruppe af indvandrere og flygtninge, der, siden de kom til kommunen, aldrig blev en del af arbejdsmarkedet eller ordentligt integreret.

- Dem skal vi have i job, siger rådmand Steen Møller (K).

- Det er en udfordring, at en stor del af borgere, der kommer som flygtninge, ikke endnu er blevet en aktiv del af arbejdsfællesskabet. Det er uhensigtsmæssigt for den enkelte borger, for virksomhederne der mangler arbejdskraft, og det er hæmmende for Odenses vækstmuligheder.

Bedst til at modtage nye borgere

Det politiske udvalg har arbejdet på at lave en strategi, der kan sikre virksomhederne kvalificeret arbejdskraft i fremtiden, og det gør man blandt andet ved at holde fokus på det, politikerne kalder "mangfoldighedens styrker".

- Den succesfulde integration foregår på arbejdspladserne, og mange af de mennesker, der kommer til Odense, har kompetencer, der er efterspurgt af byens virksomheder, og som kan understøtte væksten. Derfor skal Odense være den bedste by i Danmark til at modtage nye borgere, uanset om de kommer på grund af krig, kærlighed eller karriere, siger Steen Møller.Integrationsstrategien er blevet til i et bredt samarbejde med blandt andet virksomheder og organisationer for at understrege, at god integration er mere end bare et arbejde - det er også at være en aktiv del af samfundet.

  • Journalist portræt

    Af:

    Journalist på Odense Redaktionen. Skriver om lidt af hvert, blandt andet socialt udsatte, psykisk sårbare og interessante menneskeskæbner. Kan specielt godt lide fortællende journalistik. Har skrevet to bøger, om Klaus Riskær (2005) og Remee (2010).

Mere om emnet

Se alle
Foreninger hjælper flygtninge

Foreninger hjælper flygtninge