Odense Letbane: Det handler om æstetik

På en del af strækningen ud af Middelfartvej er de nye kørstrømsmaster allerede sat op. Men her på Nonved Ejendommes bygning foretrækker letbanen at fastgøre kørestrømsledninger på muren. Det handler om æstetik, lyder argumentet. Foto: Nils Svalebøg

Odense Letbane: Det handler om æstetik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Letbanekontoret afviser at kommentere enkeltsager, men oplyser dog generelt, at det fremgår af lokalplanen, at ønsket om så få kørestrømsmaster som muligt ud ad Middelfartvej ikke handler om økonomi, men om æstetik.

Odense Letbane har ingen kommentarer til den konkrete kritik, der fremsættes af Martin og Thomas Nonved.

- Som du ved, kommenterer vi ikke enkeltsager i pressen, lyder det i en mail fra letbanekontoret.

Men mere generelt oplyser letbanens kommunikationsafdeling, at fravalget af køremaster på Middelfartvej i så vidt omfang som muligt er begrundet i æstetik - ikke økonomi.

Odense Kommune har i forbindelse med lokalplanen for letbanens første etape foretaget en række visuelle vurderinger af letbanens byrum. På den baggrund har kommunen bestemt, at Middelfartvej skal være friholdt for kørestrømsmaster - af hensyn til det vue ind mod byen, som den karakteristiske træallé på Middelfartvej giver.

- Dette fremgår af lokalplanen. Så hvor det er teknisk muligt at lave en løsning med ophæng på bygninger på Middelfartvej, skal Odense Letbane derfor vælge netop dén løsning, oplyser letbanekontoret.

Kommission fastsætter erstatning

I øvrigt har det, oplyser Odense Letbane, i forbindelse med ekspropriationsprocessen været muligt for borgerne og lodsejerne af gøre indsigelse mod letbaneprojektet.

- Det er Kommissarius, der skal oplyse lodsejerne om processen og klagemulighed i dén forbindelse. Hvis man ikke mener, at Kommissarius i tilstrækkelig grad har givet klagevejledning, skal spørgsmål om dette rettes til Kommissarius, lyder det fra Odense Letbane, der også oplyser om erstatningens størrelse på 1000 kroner:

- Det er også Ekspropriationskommissionen, der ene og alene afgør, om lodsejerne er berettiget til erstatning - og i så fald hvor meget. Det har i dén forbindelse ingen betydning, om Odense Letbane fremfører en holdning til udmålingen af erstatningen.

Odense Letbane: Det handler om æstetik

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce