Odense Kommune: Vi arbejder ud fra retningslinjer


Odense Kommune: Vi arbejder ud fra retningslinjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Uddannelseschef Jacob Lindegaard Knudsen vil ikke kommentere Frederik Sibstens sag, men siger, at Beskæftigelses- og Socialforvaltningen arbejder ud fra retningslinjer.

18-årige Frederik Sibtsen er diagnosticeret atypisk autist og har gennem mange år fået støtte fra Odense Kommune i form af blandt andet aflastning og en støtteperson. Men da han fyldte 18 år, mistede han støtten. Frederik Sibtsens forældre ønsker at han skal høre under Ældre- og Handicapforvaltningen frem for Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, hvor han er nu.

I Beskæftigelses- og Socialforvaltningen siger uddannelseschef Jacob Lindegaard Knudsen, at han ikke vil gå ind i den enkelte sag, og at han desuden ikke kender til den.

- Lige nu er der en snitflade mellem Ældre- Handicap og Beskæftigelses- og Socialforvaltningen. Når der kommer sager fra Børne- og Ungeforvaltningen, skal de 18-årige ind over et koordinationsudvalg, hvor det bliver vurderet, om de hører til det ene eller andet sted.

Han forklarer, at det er kriterier som eksempelvis IQ og sindslidelser, der ligger til grund for beslutningen om, hvorvidt en handicappet skal havne i den ene eller anden forvaltning.

- Oplever du problemer med handicappedes overgang fra Børne- Unge Handicap til Beskæftigelses- og Socialforvaltningen?

- Jeg vil ikke forholde mig til, om jeg synes, der er problemer. Der nogle retningslinjer, som vi arbejder ud fra.

- Men det er ikke første gang, vi hører, at der problemer med overgangen fra den ene til den anden forvaltning, når man fylder 18 år?

- Nej. Men som sagt, jeg kender ikke den konkrete sag og ville heller ikke udtale mig om den, hvis det var tilfældet. Jeg går selvfølgelig hjem og dykker ned i, hvad der er op og ned i sagen, og hvad familien mener, sønnen vil kunne få bedre støtte til i Ældre Handicapforvaltningen.

Odense Kommune: Vi arbejder ud fra retningslinjer

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce