Odense Kommune: Ny chef holdt kun en uge

En ny chef, der skulle tage sig af nogle af de mest udsatte borgere i Odense, holdt kun en uge i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen - så sagde hun op. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg

Odense Kommune: Ny chef holdt kun en uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen havde fundet en ny chef til at tage sig af nogle af de mest udsatte borgere i Odense. Hun var blevet fyret i sin tidligere kommunale chefjob på grund af mistillid, men hun nåede aldrig at komme i gang i Odense.

Hun nåede kun at være chef i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune en uge, så stoppede hun igen.

Heidi Becker-Rasmussen, som chefen hedder, havde sagt ja til at være chef for nogle af de borgere, der er længst væk fra arbejdsmarkedet - det omfatter blandt andet behandlingscenter, forsorgshjem og bostøtte-ordningen.

Hun kom fra en stilling som direktør for børn, skole og arbejdsmarked i Frederikshavn Kommune, men her blev hun fyret for godt et år siden, da politikerne mistede tilliden til hende. Mistilliden kom efter længere tids uro:

Heidi Becker-Rasmussen fik ifølge Nordjyske Stiftstidende en næse i februar 2016, da hun - midt i en kommunal sparerunde - tog ni kommunale chefer med til Island for at holde budgetmøde.

I august 2016 besluttede Pia Karlsen fra Venstre at trække sig fra børne- og ungdomsudvalget, hvor hun efter syv år ikke længere havde tillid til direktøren. Hun skrev i en pressemeddelelse:

- Min oplevelse er, at arbejdet i udvalget har ændret sig og fået karakter af "skjulte dagsordener" og "fordrejninger", grænsende til manipulation.

Dengang var der dog ikke andre Venstrefolk, der havde den samme følelse af mistillid. Den kom senere - måske som en følge af flere store omlægninger af hendes ressortområde.

- Der er ikke noget, der alene gør, at vi har mistet tilliden til Heidi Becker-Rasmussen, men den er forsvundet gennem en længere periode, sagde kommunaldirektør Mikael Jentsch dengang til TV2 Nord.

Heidi Becker-Rasmussen var kontraktansat og fik omkring 2,5 millioner kroner med sig ved fyringen.

Odense Kommune kendte til sagen og fulgte op på den i ansættelsesproceduren, men den har ikke haft noget med hendes opsigelse at gøre - opsigelsen skyldes udelukkende private forhold, forklarer Bente Lund Hansen, afdelingsleder i Kommunikation og Jura.

Det er endnu uvist, hvornår en ny chef kan overtage det ledige job.

Odense Kommune: Ny chef holdt kun en uge

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce